Microsoft с нова манипулация за инсталиране на Windows 10

Компанията принуждава потребителите да инсталират новата й операционна система чрез софтуерни трикове

Microsoft с нова манипулация за инсталиране на Windows 10
4295 ~ 1 мин. четене

Microsoft измисли нов начин за склоняване на потребителите да инсталират новата операционна система Windows 10. Отново се използва полиморфната програма GWX с изскачащ прозорец, който внезапно се появява на екрана и предлага обновяване до Windows 10.

Microsoft отнесе много критики за програмния прозорец, който предлага „обновяване сега“ или „обновяване по-късно“. Тоест, и в двата случая отговорът е „Да“. Единствения начин за отказ от инсталацията е затварянето на този програмен прозорец чрез кликването върху X в горния десен ъгъл, пише Kaldata.


Потребителите свикнаха към това и през последните месеци монотонно натискаха това кръстче. Сега Microsoft изведнъж промени логиката на самата система и кликването върху кръстчето не затваря прозореца, а стартира инсталирането на Windows 10.

Сега командата за затваряне на програмния прозорец се счита за съгласие за инсталирането на Windows 10. Много ловко и много грубо, както отбеляза главният редактор на PC World.


Има и още. Инсталирането се записва в диспечера на задачите и ако в този момент не сте близо до компютъра, системата автоматично стартира инсталирането, без никакви допълнителни въпроси.

Премахването на досадните напомняния за обновяване от Windows 7 и 8.1 към Windows 10 може да стане с програмата GWX Control Panel, която завинаги премахва иконката Get Windows 10 от лентата със задачите.

Подкрепи Economic.bg