Министърът на туризма предупреди за проверки в Боровец

Преди седмица Марияна Николова посети Пампорово и не установи никакви нарушения

Министърът на туризма предупреди за проверки в Боровец

Снимка: Красимир Свраков

4721 ~ 1 мин. четене

На 28 декември 2020 г. (понеделник) вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще провери как протича зимният сезон в Боровец и дали се спазват противоепидемичните мерки в местата за настаняване и спортните съоръжения в ски зоната. В рамките на посещението си министър Николова ще проведе и работна среща с ръководството на „Бороспорт“ АД, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Още през ноември ресорният министър предупреди зимните курорти, че „контролът ще е безпощаден“.

Преди седмица тя посети Пампорово и установи, че местата за настаняване и спортните съоръжения около ски пистите „стриктно спазват противоепидемичните мерки“.

За студентския празник също бяха разпоредени масови проверки, но и тогава беше установено, че в нито един от зимните курорти и малките населени места около тях няма нарушаване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, че по-рано днес регионалното звено на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново поиска от правителството пълен локдаун в страната и затваряне на всички сектори, включително и на тях самите. Хотелите и ресторантите настояват също така за поемане на 80% от заплатите на служителите им, както и субсидиране на бизнеса им с 50% от оборота за предходната година.

Подкрепи Economic.bg