Mitsubishi Motors започва съкращения на мениджърския екип

Компанията вече обяви и план за преструктуриране заради кризата

Mitsubishi Motors започва съкращения на мениджърския екип

Снимка: Pixabay

Mitsubishi Motors обяви план за доброволно съкращение на 500-600 служители, предимно в мениджмънта. Съкращенията ще започнат в средата на ноември с цел намаляване на разходите, съобщиха хора запознати с въпроса пред Reuters.

Компанията планира да поиска доброволно пенсиониране от мениджърски служители на възраст 45 години и повече, които работят в централата в Япония и в други обекти, като завода си Okazaki в префектура Айчи и завода Mizushima в префектура Окаяма, казват източниците.

Говорител на компанията отказа коментар за изданието.

Очаква се автомобилната компания да отчете нетна загуба от 360 милиарда йени през финансовата година до март 2021 г., вследствие на спада на продажбите заради разразилата се пандемията от коронавирус.

Mitsubishi вече е предприела план за намаляване на 20% от постоянните си разходи за две години чрез свиване на работната сила и производството, както и закриване на нерентабилни дилъри.

Кризата с коронавируса влоши условията в компанията, която вече се бори с падащите продажби на най-големите си пазари в Китай и Югоизточна Азия, които осигуряват една четвърт от всички продажби на компанията.

Като част от плана си за преструктуриране, Mitsubishi заяви, че ще спре да прави модела кросоувър Pajero SUV през следващата година и ще затвори завода в Япония, който произвежда автомобила.

Коментари: 0