1,9 млн. евро за логистична база край Стара Загора

Тя ще бъде отдадена под наем на куриерска копмания Speedy

1,9 млн. евро за логистична база край Стара Загора

Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие отпуснаха петнадесет годишен инвестиционен кредит на „ПИТ БОКС" ЕООД от 1 942 930 евро по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 1 298 700 евро. Кредитните средства ще бъдат използвани за изграждане на логистичен център в с. Маджерито, община Стара Загора.

Логистичната база ще бъде отдадена под наем дългосрочно на най-голямата българска компания на пазара на куриерски услуги Speedy. Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на Speedy.

Модерната логистична база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора и ще има площ от 5 400 кв. метра. Проектът се ползва и с подкрепата на община Стара Загора, заради пълното съответствие с усилията на общината за развитие на местния бизнес климат, насърчаването на инвестиции и откриването на нови работни места в региона. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 10 - 15 постоянни, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.

„Много сме щастливи, че бизнесът в Стара Загора максимално се възползва от възможностите по инициативата Jessica. Този проект е поредното доказателство за добрата ни работа с инвеститорите в града. Вярваме, че изграждането на логистичния център  ще има положително въздействие върху бизнес климата и ще помогне за привличане на допълнителни инвестиции в региона“, каза Мартин Заимов – директор на Регионалния Фонд за градско развитие.

JESSICA е инициатива на Европейския Фонд за Регионално Развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, образователни, спортни и културни обекти, повторно разработване на запустели терени и др. Регионалният фонд за градско развитие управлява средствата по инициатива JESSICA предназначени за шестте големи града след София – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. 

Проектът на „ПИТ БОКС" ЕООД е шестият JESSICA проект на Фонда в гр. Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена” в кв. Кольо Ганчев , реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на Холдинг Загора.

Някои от по-значимите проекти по програма JESSICA  в другите градове включват изграждането на нови производствени мощности в Индустриална зона Русе, създаването на постоянен изложбен център  "Флора" в Бургас;, реновиране на историческата сграда „Юнашки салон“ във Варна; изграждане на мултиплекс с 4 кино зали и реновирана на съществуваща кино зала в Плевен; изграждането на паркинг във Варна, изграждането на нов високо енергийно-ефективен завод за хлебни продукти в Пловдив и много други.

Коментари: 0