38 млн. лв. за ремонт на софийските дупки – пак не стигат

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е категорична, че кварталната инфраструктура е амортизирана

38 млн. лв. за ремонт на софийските дупки – пак не стигат
736 ~ 1 мин. четене
В София вече започнаха ремонтите на големи улици и булеварди. Запълване на дупки ще има и по кварталните улички, а сумата е повече от всякога – 38 млн. лв. Според столичния кмет Йорданка Фандъкова обаче, те няма да стигнат за всички дупки в града. 

Една от причините, която Фандъкова изтъкна в студиото на NOVA, е че кварталната инфраструктура е амортизирана. „Успяхме да се справим с базовата – големите улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по малките пътни артерии“, допълни столичният кмет. 

Голямата сума, която ще отиде за ремонт на кварталните улици, ще трябва да подлежи на по-сериозен контрол от районните кметове. Разпределянето на тези средства е приоритет на всички тях. В програмата се включва още и ремонт на тротоари, изтъкна Фандъкова.

На 8-ми май започна и един от големите и важни ремонти в столицата – този на ул. „Граф Игнатиев“. Фандъкова е категорична, че при забавяне на ремонтните дейности фирмата изпълнител ще бъде глобявана с до 240 хил. лв. на ден. За некачествена изработка пък санкциите достигат до над 1 млн. лв.
Коментари: 0