Мобилна игра превзе света за няколко дни (видео)

Pokemon GO изкара милиони хора по улиците на градовете си

Мобилна игра превзе света за няколко дни (видео)

Една игра превзе света буквално за няколко дни. Въпреки, че тя е достъпна само за потребители живеещи в САЩ, Австралия и Нова Зеландия, запалянковци от други части на света намериха начин как да влязат в света на виртуалната реалност на Pokemon GO.

Играещите в нашата страна вече са хиляди, броят им всеки ден се увеличава зашеметяващо. Очаква се след официалния старт на играта за България и Европа, приложението да счупи десетки рекорди. Само за около седмица, стойността на компанията производител Nintendo се е увеличила с 8 милиарда долара.


Положителното на играта е, че за да я играеш успешно, трябва да си физически активен. Играта е създадена по историята, заложена в анимационния сериал Покемон. Целта в нея е да се ловят анимационните герои от екрана на телефона, които обаче се крият из парковете и улиците на града, в който живеете. Тоест колкото по-добри искате да сте в играта, толкова повече време трябва да прекарвате в разходки навън.

Милиони хора по цял свят излизат по улиците на градовете си, за да се впуснат в надпреварата. Играта се очертава много пристрастяваща. Международните медии вече съобщават за пострадали хора при падане от бордюри, стълби, парапети, дори и мостове. Появиха се и няколко случай на катастрофи, причинени от  разсеяни от играта шофьори. 


Коментари: 0