Моника Станишева: Нямам общо с „Инерком”

Късно снощи в медиите излезе информация, че съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев е поела ПР- обслужването на фирмата на Гинка Върбакова

Моника Станишева: Нямам общо с „Инерком”

Моника Станишева опроверга информацията, излязла в медиите, че тя е поела ПР-комуникацията на фирмата на Гинка Върбакова „Инерком”, която бе избрана за купувач на българските активи на ЧЕЗ.

„Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с „Инерком България” и сделката с ЧЕЗ. Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция, имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания”, пише в официалното изявление на Станишева. Според нея, опитът да бъде замесена с фирма „Инерком“ е фалшива новина. Тя обясни, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл.

Днес Моника Станишева, съпруга на лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш лидер на БСП Сергей Станишев, стана повод за поредната словесна престрелка между управляващи и опозиция в парламента по повод сделката за покупката на българския бизнес.

По-рано през деня в парламента депутатът на ГЕРБ Спас Гърневски прочете декларация, в която се казва, че съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев - Моника Станишева е свързана с дейността на купувача на ЧЕЗ – „Инерком”, собственост на Гинка Върбакова. От БСП обаче се дистанцираха от бизнес делата ѝ.

По думите на Станишева е учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация. „Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение”, написа по повода Станишева.

В съобщението пише още, че тя няма да позволи името ѝ да бъде замесвано в подобни сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за нея, ще трябва да ги доказва в съда.

Снощи в „Капитал” излезе информация, че последното прессъобщение на купувача на ЧЕЗ „Инерком” е писано от Monika Yosifova (предишната фамилия на Станишева), което навя асоциация у изданието със собственичката на „Актив груп” и съпруга на Сергей Станишев. Тя отрече да има общо с това още снощи пред самото издание.  

Коментари: 0