Morgan Stanley получава рекордна комисионна от сделката на годината

Към покупката на американската компания за проявили интерес още няколко фирми

Morgan Stanley получава рекордна комисионна от сделката на годината
3716 ~ 1 мин. четене

Комисионната на американската банка Morgan Stanley, която организира сливането на германската химическа компания Bayer AG и американският й конкурент Monsanto ще е $120 млн. Сумата е рекордна за този сегмент, пише Financial Times.

Плащанията на финансовите консултанти по сделката бяха разкрити от Monsanto заедно с други съществени факти, включително информация, че към покупката на американската компания са проявили интерес още три групи.

От документите на Monsanto не става ясно кои са тези три групи, но според FT става въпрос за немската химическа компания BASF, американският промишлен конгломерат Koch Industries и китайската химическа компания Sinochem.

В резултат на сделката между Monsanto и Bayer, затварянето на която се очаква преди края на 2017 г., на пазара ще се появи световен производител на пестициди и семена, който ще се конкурира с DuPont Co. и Dow Chemical Co., които обявиха сливането си през декември.

Общите приходи на двете компании през 2015 г. са в размер на 23 милиарда евро. Очаква се, че синергията от сливането ще възлиза на $1,5 милиарда през четвъртата година след сливането.

Подкрепи Economic.bg