МВР създава ново звено за борба с трафика на хора

Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова

МВР създава ново звено за борба с трафика на хора

Министерство на вътрешните работи създава ново звено, наречено Център за борба с трафика. То ще се занимава с разбиването на трафикански мрежи за нелегални мигранти. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Тя уточни, че Концепцията за дейността на новото звено е готова. Очаква се то да заработи до няколко дни.

"Няма да влизат структури, ще влязат представители на отделните дирекции и отдели, които работят по борбата с ограничаването на трафика на бежанци и ще могат по-бързо и в координация да действат и анализират информацията. Затова анализът, обработката, препоръките и планирането на действията ще се извършва в този център", отбеляза Бъчварова.

Във връзка с кандидатурите на БСП за президентските избори, които бяха обявени вчера Бъчварова коментира, че когато се издига кандидатура за държавен глава, той не може да бъде силна фигура, когато е резултат от компромиса между няколко партии.

Това се отнася и за компромиса, който левите партии се опитват да постигнат, за да си решат вътрешнопартийни проблеми и отношения, отнася се и за дясното пространство, където също се търси компромис. Не може и не би трябвало фигурата на държавния глава, която ще олицетворява нацията и държавата, да бъде резултат на политически компромис", допълни вътрешният министър, цитиран от Дарик.

Коментари: 0