На каква възраст е най-добре децата да започнат да пътешестват

Новостите и емоциите са ключови фактори за създаването на паметта на малчуганите

На каква възраст е най-добре децата да започнат да пътешестват

Снимка: Pixabay

8086 ~ 1 мин. четене

Британски учени са установили на каква възраст е най-добре децата да започват да пътешестват, пише The Telegraph.

Изследването показва, че родителите, които искат да вземат своите деца в чужбина, е хубаво да изчакат те да навършат 5 години. Именно на тази възраст те действително могат да оценят и приемат получения опит. Повече млади пътници едва ли ще запомнят нещо за пътуването си зад граница, казва специалистът Аманда Хумър.

Съветът й към родителите се подкрепя от най-новите изследвания на семейния туристически оператор Florida4Less. Експертите в него също са установили, че от 5-годишна възраст децата създават първите си спомени. Поне всеки пети клиент на оператора си спомня първото си пътуване след петата си годишнина. От тях почти 30% си спомнят полета със самолет или летището, 20% - плажа и морето и 11% - игрите в басейна.

5-годишната възраст е повратна точка в способността на детето да взаимодейства напълно. Езикът вече е добре овладян и може да се използва наравно с другите членове на пътуването. Освен това, на 5 години новостите и емоциите са ключови фактори за създаването на паметта. Ето защо, новите впечатления и причината за тях, със сигурност ще се запомнят от малчуганите. Подкрепи Economic.bg