Над 1000 свободни работни места на трудовите борси през октомври

Последната трудова борса за годината ще се проведе през ноември в Смолян

Над 1000 свободни работни места на трудовите борси през октомври

1024 свободни работни места бяха обявени от 154 работодатели на трудовите борси през октомври. Агенцията по заетостта организира 10 трудови борси в страната, в които взеха участие работодатели от различни сфери.

Две общи трудови борси се проведоха в Раднево и Дупница, в които участваха 18 работодатели най-вече от сферата на промишлеността и услугите. Обявени са 130 свободни работни места за позиции, които изискват по-ниска образователна степен или професионална квалификация – техник, механик, ел. техник, водач мотокар, шлосер, стругар, фрезист, заварчик, оператор на машини с ЦПУ, шофьор на автобус, монтьор, сметосъбирач, шивач, монтажник на мебели, камериерка, продавач консултант, майстор-производство на тестени изделия, готвач, барман, сервитьор и др. Има интерес и към кадри с по-висока образователна степен – инженер-КИП и автоматика, преводач, компютърен оператор и др.

Шест специализирани трудови борси за младежи се проведоха в Казанлък, Хасково, София, Самоков, Благоевград и Кърджали. Над 970 млади хора посетиха срещите, организирани от Агенцията, за да се запознаят с предложенията и изискванията на работодателите. Обявените 634 свободни работни места са в сферата на търговията, производството, финансови, застрахователни и административни услуги, охрана и сигурност, хотелиерство и ресторантьорство, застрахователни и финасови услуги, образование и др.

През октомври Агенцията по заетостта организира и една специализирана трудова борса – в сферата на туризма, която се проведе в Разлог. 27 работодатели от бранша обявиха 249 свободни работни места и презентираха дейността си в непосредствен диалог с над 250 търсещи работа лица. Обявените работни места са за администратори, сервитьори, бармани, готвачи, помощници кухня, камериерки, пиколо, перачи, работници поддръжка, сладкари, масажисти, охранители, миячи, чистачи, спасител басейн, салонен управител и др.

На трудовите борси през октомври отново се презентира възможността за кандидатстване по проект „Нова възможност за младежка заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

През месец ноември Агенцията по заетостта ще организира последната за годината трудова борса. Тя ще бъде специализирана – в сферата на туризма и ще се проведе в Смолян.

Коментари: 0