Най-богатият индиец помогна на брат си да избегне затвора

Мукеш Амбани е платил дълговете на по-малкия си брат Анил

Най-богатият индиец помогна на брат си да избегне затвора

Мукеш (вляво) и Анил Амбани

Снимка: кадър Youtube

Най-богатият човек в Индия  - Мукеш Амбани, е платил дълга, дължим от брат му Анил, като по този начин го е спасил от влизане в затвора.

Анил Амбани бе осъден на затвор, след като сделката между неговата фирма Reliance Communications (RCom) и телекомуникационния гигант Ericsson се срина. Фирмата му дължи 5,5 милиарда рупии на Ericsson (80 милиона долара; 60 милиона паунда), които не успя да плати в крайния срок.

Решението на Мукеш бележи нов обрат в дългогодишната вражда между братята. Всъщност, фалитът на по-малкия брат дойде, след като неговата телекомуникационна компания не издържа на конкуренцията и дъмпинговите цени, наложени от мобилния оператор на по-големия брат Мукеш - Jio.

RCom не успя да изпълни заповедта на Върховния съд на Индия да плати парите на Ericsson до 15 декември миналата година. Съдът призна Анил за виновен и му даде още четири седмици, за да плати или да отиде в затвора.

В понеделник RCom заяви, че дългът е бил платен.

„Изразявам искрена благодарност на моя уважаван по-голям брат Мукеш и (неговата съпруга) Нита, че стоях до мен по време на тези трудни времена, и демонстрирахме важността да останем верни на нашите силни семейни ценности” - каза Анил Амбани.

Двамата братя от дълго време воюват помежду си, поделяйки бизнеса на баща си, след като той почина през 2002 г. без да остави завещание.

През 2005 г. империята Reliance беше разделена между двамата братя след ожесточена седеммесечна вражда. Те водиха дълги съдебни битки.

Мукеш Амбани има богатство от над $ 54 млрд., според Bloomberg.

Неговата фирма Reliance Industries, чиито дейности обхващат от търговия с петрол до телекомуникации, е сред най-скъпите компании в Индия.

За разлика от него, Анил Амбани има приблизително около 300 млн. долара.
Коментари: 0