Най-големият производител на варови продукти

“Огняново К” АД е дъщерна фирма на “Плена България”, която е част от холдинга Plena Group

Най-големият производител  на варови продукти
2522 ~ 3 мин. четене

“Огняново К” АД е дъщерна фирма на “Плена България”, която е част от  холдинга Plena Group.

Plena Group е основана като шведска фамилна инвеститорска компания през 1980 г. Името на фирмата произлиза от латинския израз in plenum, който означава включване на всички за постигането на обща цел. През годините Plena обединява  компании  както в развити, така и в развиващи се страни и инвестира в повечето сектори на индустрията и търговията. Сега Plena Group се фокусира върху развиващите се пазари - като Близкия изток, Северна Африка и Далечния изток, в индустрии като строителството, енергетиката, финансите и рисковия капитал.

Лидерството е отговорност

“Огняново К” АД  е най-големият производител на варови продукти в България, които намират приложение не само в строителството, но и в различни области на промишлеността. Лидерските ни позиции са постигнати  с 20-годишни усилия за развитие на компанията и за модернизиране на отрасъла.

“Огняново К” АД разполага с:

 -два завода

собствени кариери в непосредствена близост до производството

най-съвременното технологично оборудване

висококвалифициран персонал и отличен мениджърски екип

автоматизирани и информационно осигурени процеси и процедури

международния опит на компанията майка в мениджмънта, производството и маркетинга

Успехът на “Огняново К” АД е пряко свързан с идентифицирането и задоволяването на конкретните изисквания на всеки отделен потребител.

Като прибавим добрите финансови условия и сигурността на доставките, получаваме печелившата формула за доверие на клиентите. А сред тях са най-големите български фирми в областта на миннодобивната промишленост, металургията, енергетиката, опазването на околната среда.

Печелившите решения

Ние не искаме просто да продаваме, а да доставим това решение, от което партньорите ни имат реална нужда и което би спомогнало за подобряване  ефективността на тяхната дейност.

Социална отговорност

В “Огняново К” АД споделяме  разбирането, че корпоративната социална отговорност е не странична дейност, а е начин, по който правим бизнес.

Вярваме, че устойчивите и социално отговорни практики са основата за просперитета на нашата компания. Стремим се да интегрираме социалните ни ангажименти и отговорното ни отношение към опазването на околната среда в  бизнес взаимодействието ни с нашите партньори.

Служителите са най-големият актив

Независимо какви инвестиции прави една компания в технологично обновяване и оптимизиране на процесите, без добре подготвен и мотивиран екип успехът не би бил възможен. В отрасъл като нашия компетентността и мотивацията на служителите изискват системен подход за осигуряване на добра работна среда, повишаване на квалификацията, възможности за кариерно развитие и добра вътрешна комуникация.


Любопитно

Според легендата древният Рим е бил построен на седем хълма, но римляните изкуствено създали още един осми хълм - Тестачио. Във времената на империята всички хранителни продукти са се превозвали в глинени делви, тежащи по 30-40 кг всяка. След изсипване на съдържанието им винаги е възниквал проблем с тяхната дезинфекция, за да се предотврати разлагането на остатъците от храната при по-нататъшното им съхранение.

Римляните започнали да оставят празните делви около  пристанището на река Тибър. Те ги покривали с вар, за да се спре гниенето на остатъците от храна, които предизвиквали отровни изпарения. За няколко столетия тези делви достигнали височина от 80 метра и създали осмия хълм на Рим.

Благодарение на реакцията между варта и глината този нов хълм придобил много твърда структура и днес той е напълно застроен с нови сгради.

Д-р Николай Колев, изпълнителен директор на “Плена България” и “Огняново К”:


Успешните компании са лицето на всяка икономика и тяхното представяне мотивира останалите.  В наше време примерите за успешни модели са повече в т. нар. модерни индустрии и производството сякаш остана на заден план. Идеята на списание “Икономика” да се обърне и към традиционните отрасли и да покаже спецификата на дейността им е похвална и аз се надявам, че все по-често ще виждаме добри примери на страниците на изданието. Не бих се наел да давам формули за успеха, но съм убеден, че в България има много лидери и мениджъри, които имат своите формули и дърпат напред икономиката ни. Необходима им е само ефективна регулаторна рамка и политическа стабилност.

 

Подкрепи Economic.bg