Бъдещето на пенсионната система

“ПОД-Бъдеще” АД работи с доверени осигурителни посредници в цялата страна

Бъдещето на пенсионната система
1520 ~ 2 мин. четене

Кое е най-ценното нещо в живота на човек от финансова гледна точка - здравето, жилището, образованието, автомобила? Финансовите експерти са единодушни, че това са годините, в които няма да можем да работим, а ще се нуждаем от средства всеки месец години наред.   

Осигуряването на средства за този период е задача на пенсионната система. В страни с отрицателен демографски прираст като България, в които работещите ще стават все по-малко, а пенсионерите все повече, възможностите на държавата да осигурява адекватни пенсии ще са много по-ограничени след години. Бъдещите пенсионери ще разчитат много повече на пенсионните фондове.

ПРОФИЛ НА КОМПАНИЯТА 

“ПОД-Бъдеще” АД е една от утвърдените пенсионни компании в България. Компанията е правоприемник на създаденото през 2003 г. “ДЗИ-Пенсионно Осигуряване” АД и е лицензирана от Комисията за финансов надзор. “ПОД-Бъдеще” АД инвестира спестяванията за пенсия на своите клиенти посредством три фонда - универсален (“УПФ-Бъдеще”), професионален (“ППФ-Бъдеще”) и доброволен (“ДПФ-Бъдеще”). Към 31 декември 2016 г. в тях се осигуряват близо 190 хил. души, а нетните активи, управлявани от тези фондове, надхвърлят 216 млн. лв. Средствата се управляват при спазване принципите на надеждност, ликвидност, доходност и диверсификация в интерес на осигурените лица и с цел гарантиране на финансова стабилност на клиентите в дългосрочен период.

ПРЕДИМСТВА 

“ПОД-Бъдеще” АД работи с доверени осигурителни посредници в цялата страна. Сред партньорите й например е Изи Кредит, която предоставя финансови услуги от врата до врата чрез своята мрежа от 3000 кредитни консултанти и 150 офиса в цялата страна. Посредством клубната карта “Бъдеще” всяко осигурено лице във фондовете на “ПОД-Бъдеще” АД получава и специални, по-ниски цени и отстъпки за покупка на стоки и услуги в над 730 търговски обекта в България. Фондовете на компанията са сред най-предпочитаните от новопостъпващите и младите на пазара на труда. В началото на 2017 г. компанията внедри първото мобилно приложение в сектора, с което всяко осигурено лице навсякъде и по всяко време може да проверява чрез своя смартфон и таблет средствата по индивидуалната си партида, както и да следи движението на вноските си за пенсия.


Изи Кредит е осигурителен посредник на “ПОД-Бъдеще”. Наред с потребителски заеми, консултантите на Изи Кредит предлагат и услуги по допълнително осигуряване в трите фонда на “ПОД-Бъдеще” - универсален (“УПФ-Бъдеще”), професионален (“ППФ-Бъдеще”) и доброволен (“ДПФ-Бъдеще”)


Подкрепи Economic.bg