Най-консумираните храни през февруари

Месец на романтика и изобретателност

Най-консумираните храни през февруари

Снимка: Pixabay

968 ~ 1 мин. четене

Февруари е един от най-любимите зимни месеци, през който се радваме на хубав пухкав сняг и изобилие от храни, който хапваме. Това е месецът на вкусните печени десерти- тиква, ябълка, круша. На месото, поднесено с хубаво червено вино. Месец на романтика и изобретателност. През февруари залагаме на броколи, картофи, ядки, дивечово месо и разбира се BBQ. Вижте най-консумираните храни през този месец:


Зеленчуци на скара

Печена чушка, тиквички, лук, гъби са любима гарнитура, а защо не и основно ястие за мнозина.

Печени десерти

Печената тиква и ябълка са сред най-асоциативните десерти за зимните месеци.

Печени ребра с мед

Печените ребра са любимо ястие за малки и големи. Те се консумират обикновено през януари и февруари.

Скара

Скарата е типична за менюто на българите, особено след прочистването от месо през първия месец от годината.

Паста

Пастата е едно от най-обичаните ястия по целия свят, не само в Италия. Според проучвания, най-често се поръчва паста през февруари.

Пица

Когато е студено, тялото ни се нуждае от повече въглехидрати и поради тази причина изпитваме повече глад. Пицата е чудесно решение защото е вкусна и лесно достъпна.

Коментари: 0