Най-модерният в света ресторант на McDonald's

В Хонконг веригата направи ресторант от ново поколение, с луксозно меню и много екстри

Най-модерният в света ресторант на McDonald's

Снимка: McDonald\'s

5654 ~ 2 мин. четене

Киноа, вода Perrier и други кулинарни наслади. Те със сигурност не са синоним на гигантската верига за бързо хранене McDonald's , но ако се докаже успешна нова концепция в Хонконг, това може да се промени.

Един ресторант от веригата там е реновиран миналата година и превърнат в модерна концепция, която компанията нарече McDonald's Next. Тук бургери и картофки се доставят по масите на клиентите на дъска за рязане в метални съдове - не пластмасови.

Какво е да се храниш в този най-модерен ресторант от веригата, разказва CNBC:

1. Храната е фантастична

В McDonald's Next също ще ви сервират бургер, но далеч по-засукан от този във всеки един друг ресторант от веригата. CNBC поръча бургер от бриош (френско тестено изделие), с карамелизиран лук, сос от трюфели и ананас на скара.

Бургер, пържени картофки и лате солен карамел струват 8,92 долара.

2. Храната ви идва при вас

Вечер тук ви сервират. При поръчката на гишето клиентите си вземат табла и сядат, а после служител им сервира храната на масата.

3. Рай за безжични зарядни устройства

Масите тук имат множество безжични зарядни устройства - в които гостите могат да поставят телефона си на зарядно устройство безплатно, без да използват никакви кабели. Всяка маса има и USB портове за зареждане.

4. Запазете място за десерт

В McCafe част от ресторанта, менюто с десерти може да се похвали голям избор – от  направени на място торти до картофен сладолед във вафлена фунийка.

Сложени са и указания за произхода на кафето: Гватемала, Суматра и Етиопия. Ресторантът предлага и пакетчета кафе за вкъщи, така че посетителите могат да си вземат и да си приготвят и у дома.

5. Измийте се до тезгяха

Вместо да търсите тоалетна, когато искате да се освежите - което на някои места от веригата включва да си поискате ключ или да отворите с код от касовата бележка (както е в България), или дори да си платите, McDonald's Next предлага място за миене на ръце в центъра на ресторанта.

Изживяването започва от момента, в който поставите ръцете си под кранчето. Първо се излива сапунена вода, последвана от обикновена вода за изплакване и накрая - хартиена кърпа, за да се подсушите.

Подкрепи Economic.bg