Най-старата американска компания за бонбони неочаквано затвори фабриката си

Освободени са всички 230 работници

Най-старата американска компания за бонбони неочаквано затвори фабриката си
1616 ~ 1 мин. четене
Най-старата американска компания за бонбони неочаквано затвори фабриката си. Заводът на NECCO в Ривър, Масачузетс, е бил внезапно спрян във вторник от собственика на компанията - инвестиционната Round Hill Investments LLC, собственост на милиардера С. Дийн Метрополус, която купи NECCO през май за $17,3 милиона, спасявайки я от банкрут.

Новината бе първо съобщена от "Бостън Глоуб", предава Си Ен Ен.

"Разочаровани сме, че Round Hill не продължи с ентусиазма, който изрази, когато придоби Necco едва преди два месеца", каза кметът на Ривър Браян Ариго в изявление.

Ариго заяви, че е разочарован, че градът не е получил предварително информация за затварянето на завода, но е насърчен, че шест частни компании от хранителния сектор вече са изразили интерес да интервюират бившите работници в завода на NECCO.

Metropolous & Co. е основен инвеститор в редица марки за храни и напитки, включително Aunt Jemima, Chef Boyardee, Ghirardelli Chocolate и Utz. Дъщерното дружество на компанията Round Hill купи и Hostess Brands през 2013 г., за да спаси Twinkies от изчезване.

Round Hill е продала NECCO на неназована компания. Не е ясно дали тази компания ще продължи да произвежда Sweethearts на NECCO, NECCO Wafers, Clark Bars и Mighty Malts.

В завода работят 230 служители. На тях им е казано да не идват повече на работа, освен за да вземат окончателните си заплати в петък, пише "Бостън Глоуб".

Работейки от 1847 г. под различни имена, New England Confectionery Company (NECCO) е най-старата постоянно действаща компания за бонбони в Америка.
Подкрепи Economic.bg