Най-високоплатените диджеи на 2016-а

За първи път от 4 г. приходите им намаляват, макар и с малко

Най-високоплатените диджеи на 2016-а

Те ни забавляват, карат ни да танцуваме до зори, и изкарват много пари за това. Топ 10 на най-високоплатените диджеи в света включва най-известните имена в бранша.

Общо хората в подреждането са изкарали за година 270,5 млн. долара, което е само с 1% по-малко от предходната година. За първи път от 4 години се отбелязва намаление на оборотите в бранша, макар и минимално.

Характерно е, че повечето диджеи са изкарали хонорарите си не от пускане на музика, а от рекламни договори или друга бизнес дейност.

Вижте кои 12 души подадат в Топ 10:

12. Авичи – 14,5 млн. долара


Той е сред любимците на публиката в последните години, но вече обяви, че се оттегля, макар да е само на 26 години.

11. Афроджак – 15 млн. долара


Холандският диджей има над 50 участия през последната година. Към доходите си добавя и такива от рекламен договор и модна колекция с G-Star Raw.

10. Димитри Вегас и Лайк Майк – 15,5 млн. долара


Двамата братя белгийци обикалят различни музикални фестивали по света срещу шестцифрени чекове.

9. Мартин Гарикс – 16 млн. долара


Този 20-годишен диджей е най-младото попълнение в класацията, делящ мениджър с Джъстин Бийбър.

8. Каскейд – 19 млн. долара


45-годишният диджей сякаш няма умора, пътува през три четвърти ог годината и събра над 20 000 души в Los Angeles Convention Center.

7. Скрилекс – 20 млн. долара

 

Той е движещата сила на последния албум на Джъстин Бийбър, като продуцира пет от песните. Част от приходите му са и от съвместни участия с Дипло.

6. Дипло – 23 млн. долара


През последната година той прави повече самостоятелни участия, както и някои с Jack U и Major Lazer. Мега хитът му "Lean On" е свален над 800 милиона пъти от Spotify.

5. Стив Аоки  -23,5 млн. долара


Той претърпя операция на гласни струни миналата година и все пак е направил 198 шоута.

4. Зед – 24,5 млн. долара


Изминалата година беше значима за родения в Русия и израснал в Германия диджей. Направи доста участия, партнира си и с Guitar Center в състезание за следващия голям диждей на EDM.

3. Давид Гета – 28 млн. долара


Постоянния му договор с Wynn Las Vegas е причината за сериозните постъпления тази година. Той е и автор на песента за Европейското първенство по футбол 2016 г.

2. Тиесто – 38 млн. долара


Тиесто е направил над 100 гига за изминалата година из целия свят. Има и договор за 7-цифрена сума с безалкохолната напитка 7Up.

1. Калвин Харис – 63 млн. долара


Вижда се, че е изкарал почти колкото следващите двама в класацията, взети заедно. Сред причините е договорът му с нощен клуб в Лас Вегас, което го прави най-високоплатеният диджей  Града на греха. Харис получава по 400 000 долара на гиг. 
Коментари: 0