НАП обяви на търг болница в Перник

Продажбата на сградата се налага заради задължения към приходната агенция

НАП обяви на търг болница в Перник

Снимка: Economic.bg

Националната агенция за приходите (НАП) обяви за продан сградата на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Чунов. 

Търгът ще се проведе на 18 декември, а първоначалната цена е 4 934 762 лв. Продажбата на сградата се налага заради задължения към приходната агенция, които възлизат на 430 000 лв. по думите на д-р Чунов. Той бил уведомен за търга с писмо, получено на 29 ноември. 

Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник твърди, че решението идва точно в момент, в който болницата е започнала да изплаща задълженията си. "През последните три месеца всички пари по линия на Здравната каса отивали за погасяване на дълга", твърди той. 

Болницата е наследник на бившия Профилакториум, построен през 1959 г. от мината. В периода от 1970 до 1990 г. е била база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. Тя се намира в полите на планината Голо бърдо, трикорпусна е със застроена площ 2 856 кв.м. В момента болницата е ЕООД със 100 процента общинска собственост.
Коментари: 0