НАСА порица Мъск за „напушеното“ му интервю

НАСА порица Мъск за „напушеното“ му интервю
Пушещият марихуана на живо в интернет Илон Мъск „не вдъхва доверие“. Това смята администраторът на НАСА Джим Бриденстайн, пише Business Insider, позовавайки се на The Atlantic.  

Действията на Мъск са обект на вниманието на НАСА и поради факта, че неговата космическа компания SpaceX има договорни отношения с авиационната агенция. През септември милиардерът даде интерво за комедианта Джо Роган, по време на което открито пушеше марихуана. 

Миналата седмица стана ясно, че НАСА ще проверява дали Boeing и SpaceX – изпълнители на нейни проекти, спазват правилата за безопасност на работното място. 

Сега Бридейнстайн коментира случая с „напушеното интервю“ за първи път. 
„Това не е полезно и не вдъхва доверие“, каза той пред репортери и допълни, че лидерите на тези организации трябва да са за пример. 

Той заяви, че лично е разпоредил да бъде извършена проверка на безопасността на SpaceX и Boeing. По думите му обаче това се е случило още преди скандалното интервю на Мъск, като решението му е било провокирано от няколко инцидента през годините, в това число този с Apollo 1 от 1967 година. Бридейнстайн се е замислил дали по някакъв начин корпоративната култура на изпълнителите на НАСА не е допринесла за тях и дали не е имало вдигнати червени знамена, които е можело да се вземат предвид превантивно. 

На въпрос дали „напушенето интервю“ на Мъск може да се счита за сигнален флаг Бриденстайн отвърна: „Мисля, че това не е полезно“.  

Той призна, че е имал няколко разговора с Мъск относно поведението му. По думите му милиардерът е „толко загрижен за безопасността, колко всеки друг и разбира, че това е било неуместно поведение“. 

„Той повече няма да бъде видян да прави така“, увери Бриденстайн. 
Коментари: 0