(Не)обикновеното семейство Хадид, което превзе световната модна сцена

Името на Григор Димитров също намери място в историята на Хадид

(Не)обикновеното семейство Хадид, което превзе световната модна сцена

Снимка: Instagram/Хадид

5732 ~ 4 мин. четене

Светът на модата е необятен. Той е красив, бляскав и изпълнен с много приключения. Зад красивата си обвивка обаче невинаги всичко е толкова розово и прекрасно. Да превземеш модната индустрия не е лесна работа, особено за едно 16-годишно момиче, което трябва да изхранва семейството си.

Така започва историята на „ветерана“ модел Йоланда Хадид. На 16 години тя се мести в САЩ от Холандия, за да работи в Ню Йорк като модел, за да може да изкарва пари, които да праща на семейството си. Самата определя себе си като „куриер на пари“, след като баща й умира.

Няколко години след като се премества да работи в Ню Йорк, Йоланда се запознава и омъжва за Мохамед Хадид – емигрант от Палестина. Двамата имат три деца, които отглеждат във ферма в Санта Барбара.

Мохамед Хадид се превръща в магнат на сцената на недвижимите имоти. Известен е с изграждането на луксозни хотели и имения, главно в квартала Bel Air на град Лос Анджелис и Бевърли Хилс в окръг Лос Анджелис, Калифорния

View this post on Instagram

A post shared by Mohamedhadid. (@mohamedhadid) on

Двойката има две дъщери, Йелена Нура Хадид – прякора, на която е Джиджи, и Бела Хадид. Те имат и син – Ануар Хадид. Двамата се женят през 1994 г. и се развеждат през 2000 г.

Джиджи и Бела бързо покоряват модните подиуми по цял свят и се превръщат в любими лица за хиляди хора по света.

Съветите на родителите

Йоланда споделя, че винаги е насърчавала децата си да изкарват сами парите си, а не да разчитат единствено на нея и Мохамед. „Спечелете сами парите си, за да може да си купите апартамент в Ню Йорк“, казва Йоланда на дъщеря си Джиджи.

View this post on Instagram

My greatest accomplishment in life.... #Motherhood

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid) on

Йоланда говори открито за миналото си преди да дойде в Америка. Тя споделя, че произхожда от „много бедно семейство“. „Дори не знаех какво е Vogue, Cosmo или Elle, защото те никога не са били част от живота ми", спомня си тя. Когато пристига в Ню Йорк Йоланда има 55 долара, но след като започва работа, се премества в Лос Анджелис, където успява да си купи апартамент.

Джиджи и Бела споделят, че най-хубавият съвет, който са получавали от майка си, е да бъдат най-хубавите, най-отдадените и най-трудолюбивите на подиума. Защото ако не го правят, ще дойде някой друг, който ще успее да го постигне.

За Йоланда времето прекарано със семейството е най-важно. На това учи и децата си – вечерята със семейството е ключът към добрите отношения.

Да покориш модната сцена още на 2 г.

Още на двегодишна възраст Джиджи поема първия си моден ангажимент, като се снима в рекламна кампания на Baby Guess. Тя споделя пред Vogue, че преди рекламата сама е подстригала бретона си. Ето защо на снимките е трябвало да бъде с шапка.  

Фотография, езда и… още нещо

Бела Хадид, по-малката сестра на Джижи, е влюбена освен в модния подиум и във фотографията, и ездата. Самата тя споделя, че е имало дни, в които не е напускала дома си без фотоапарат. Тя дори се записва да учи в училището по фотография и дизайн в Ню Йорк.

Животът на семейство Хадид обаче невинаги е толкова бляскав. Наскоро изненадващо Бела сподели, че е страдала от лаймска болест. Тя е диагностицирана с болестта през 2012 г. А три години по-късно състоянието й се влошава до такава степен, че не може да се грижи за любимия си кон и е трябвало да се раздели с него.

View this post on Instagram

A post shared by Bella (@bellahadid) on

Нейната майка и брат също страдат от тази болест. Въпреки че самата Джиджи няма заболяването, тя споделя, че когато цялото ти семейство страда, ти няма как да си „на крилете на щастието“.

Определяна от мнозина като най-красивия модел в света, Бела Хадид присъства почти всекидневно в медийното пространство. А наскоро името ѝ се появи и редом с това на първата ни тенис ракета Григор Димитров. Българинът започна да харесва всеки пост на Хадид в Instagram. Тя пък от своя страна публикува снимки от тенис корт, с което допълнително подхрани слуховете по техен адрес.

В сянката на сестрите си

Когато се спомене фамилията Хадид, веднага се сещаме за Бела и Джиджи. Ануар Хадид, техният брат обаче също превзема с пълна сила модните подиуми. Дори споделя, че двете му сестри са неговото вдъхновение.

View this post on Instagram

My god

A post shared by Anwar Hadid (@crazy_aliens1) on

Подкрепи Economic.bg