Необичайният проблем на бирената индустрия

Финансовите загуби от неизпитата бира са само едната страна на монетата

Необичайният проблем на бирената индустрия

Снимка: Unsplash

2198 ~ 2 мин. четене

Бирената индустрия се бори с необичаен проблем – наличието на твърде много бира, която може да бъде изхвърлена, според доклад на The Wall Street Journal.

Милиони галони бира са произведени през март, включително покрай подготовката за Деня на Свети Патрик и баскетболния турнир “Мартенска лудост”, пише изданието. Сега обаче пивото стои в бурета из САЩ – на места като барове, ресторанти, спортни и концертни зали.

10-те милиона галона неизползвана бира биха могли да доведат до загуба от 1 млрд. долара за индустрията, се казва в доклада. Много производители се борят да не изхвърлят застоялите количества.

Предизвикателствата са свързани и с това, че много пивоварни започват да събират кегове. Освен финансовите загуби от неизползвания ресурс, на хоризонта се появява и въпросът за това как да бъде изхвърлена бирата.

Течността не може просто да бъде излята в шахтите, тъй като това рискува промяна в нивата на pH в канализацията и потенциалното развъждане на нежелани бактерии.

Пивоварите като MicroStar Logistics LLC, най-голямата компания за кег-логистика в САЩ, планират да разреждат бирата с пеногасител, за да се отърват безопасно от нея, се казва в доклада на The Wall Street Journal.

Изхвърлянето на бира има не само логистични съображения, но и финансови. Непродадената по-голяма част от инвентара означава, че някой бива засегнат от икономически загуби. Пивоварът Budweiser Anheuser Busch InBev SA, производителят на Guinness Diageo PLC и собственикът на Modelo Constellation Brands са някои от пивоварите, които избират да споделят разходите за неизпитата бира със своите дистрибутори, за да помогнат за минимизирането на щетите, включително за вече силно ударените барове и ресторанти.

Подкрепи Economic.bg