Нестабилността на китайската Evergrande заплашва цената на петрола

Същевременно цените на петрола достигаха най–високите си нива от почти 3 години

Нестабилността на китайската Evergrande заплашва цената на петрола

Снимка: Unsplash

1184 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари приключиха седмицата със смесени настроения. Технологичният NASDAQ записа спад от 0.03%, приключвайки на 15 047, а S&P 500 записа трети пореден ден на печалби и прибави 0.15%, приключвайки на 4 455. Dow добави 0.10%, достигайки до 34 798 пункта. Репресиите срещу биткойн от Китай засегнаха настроенията на пазара за една нощ, особено с технологичните акции, които зависят от приходите свързани с крипто. В петък Китайската централна банка обяви всички дейности свързани с криптовалута за незаконни. Отвъдморските криптоборси, предоставящи услуги в континентален Китай, също са незаконни, съобщи Китайската народна банка.

Европейските фондови пазари се търгуваха на червена територия, тъй като инвеститорите очакват резултатите от изборите в Германия. Пазарите реагираха на решенията на политиката на централната банка и наблюдаваха развитието около China Evergrande Group. DAX се понижи с 0.72% и приключи на ниво от 15 531, а FTSE 100 записа спад от 0.38% до 7 051.

Цените на петрола достигаха най–високите си нива от почти 3 години, тъй като предлагането се затяга. Американските рафинерии за петрол търсят да заменят суровия петрол в Персийския залив, обръщайки се към иракския и канадския петрол. Анализаторите отбелязват, че задлъжнелия China Evergrande остава заплаха за цените на петрола, след като блокът за електрически автомобили на компанията предупреди, че е изправен пред несигурно бъдеще. WTI прибави 0.98%, завършвайки на 73.94 USD за барел, а Brent се повиши с 1.09% до 78.09 USD.

Златото се повиши в петък, след като спадна с повече от 1% в предишната сесия подпомогнато от притиснатия долар. Жълтите кюлчета приключиха деня с ръст от 0.46% до 1 750 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Поръчки на стоки за дълготрайна употреба

Седмицата ще започне с данни от САЩ за поръчките на стоки за дълготрайна употреба, като прогнозите са за по-добри данни спрямо предходен период. Поръчките на стоки за дълготрайна употреба без транспорт се очаква да намалеят спрямо преходен период.

Инструмент на фокус

Alaska Air Group

През последните две сесии акциите на компанията направиха пробив на 50-периодна експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на подкрепа. Движението на графиката се намира на психологическо ниво 60. Задържане над 60 и над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящ тренд. Пробив и установяване под 50 ЕМА, е възможно да доведе до низходящо движение.

USD/THB

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на септември. Цената се намира над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до низходящо движение. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Установяване под 20 ЕМА може да доведе до низходящо движение.

WTI

Петролът се намира във възходящ тренд от средата на август. Цената е над 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Движението на графиката направи пробив на съпротива формирана от връх в началото на август. Задържане над 50 ЕМА и подкрепата е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд.

GER40

Немският индекс формира двойно дъно около психологическо ниво 15 000. Цената направи корекция до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе ролята на съпротива. Задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящ тренд започнал в края на август. Установяване над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg