12 нестандартни и удивителни къщи

Изкуството да създаваш дом

12 нестандартни и удивителни къщи
Автор: Кезим Медев

Покупката или постройката на дом е един от знаковите моменти в живота на хората. Това действие определено значи много повече от влагането на средства в недвижим имот. За по-голямата част от обществото, сдобиването със собствен дом е старта на независимия и самостоятелен живот.

Изграждането на семейното огнище се случва в повечето случаи веднъж през живота на човека. Затова той влага в него цялото си внимание, ресурси и време. Всеки модерира дома си според неговите виждания за удобство, комфорт и сигурност. Това е мястото, което посещавате ежедневно, в което прекарвате не само най-много време, а времето, споделено с любимите хора. Ако се чувствате некомфортно в него, не ви радва вътрешният и външният му вид, то тогава ще се чувствате нещастни.

В следващите няколко снимки ще ви покажем 12 нестандартни и удивителни къщи, които хората са изградили спрямо мечтите си и са ги нарекли свой дом. Те участваха в класация на World Architecture Festival, където бяха сортирани повече от 340 архитектурни проекта в няколко различни категории. Победителите ще бъдат съобщени през ноември в Берлин. 


Field House  - Глогов, Полша

The Red House - Оукланд, Нова Зеландия 

K Valley House - Темс, Нова Зеландия 


House Juniskar - Сундсвал, Швеция 

Nannup Holiday House - Нану, Австралия

HOUSE MM - Палма де Майорка, Испания 

Konieczny's Ark - Брена, Полша 

Villa Marittima - Сейнт Андрюс Бийч , Австралия 

Keeper's House and Lodge - Типърари, Ирландия

Indigo Slam - Сидни, Австралия 

Jungle House - Сао Пауло, Бразилия

33 Holland Park - Сингапур 

Коментари: 0