Neterra започва да строи четвъртия си дейта център в България

SDC-2 ще се намира непосредствено до другото съоръжение на компанията в София

Neterra започва да строи четвъртия си дейта център в България

Снимка: Neterra

Автор: Economic.bg

Българската телекомуникационна компания Neterra направи първа копка на новия си дейта център в столицата. Sofia Data Center (SDC Sofia 2) ще се намира непосредствено до SDC-1, близо до метростанция "Младост 1". След като бъде завършен, компанията ще разполага с общо четири такива съоръжение в страната – две в София, едно в село Столник и едно в Русе.

Новото съоръжение е с площ от над 1400 кв. м. центърът е на 4 нива, с 2 МW инсталирана мощност и обещава 100% резервираност на услугите и свързаността. В съответствие с плановете си да постигне въглеродна неутралност до края на 2021 г., Neterra проектира SDC-2 с последно поколение енергийно ефективни климатични инсталации, обясняват от компанията.

Ползите от това са както за околната среда, така и за клиентите на Neterra, които ще намалят разходите си благодарение на по-ниските разходи на електроенергия на системите в дейта центъра.“

SDC-2 се явява следващата логична стъпка в развитието на дейта център услугите на Neterra. Телекомуникационната компания оперира от 25 години на пазара. Между различните дейта центрове на компанията всички услуги могат да се репликират в алтернативна географска точка.

Neterra отчете нетна печалба от 216 000 лева при приходи от 19.7 млн. лева през 2019 г., според последния годишен финансов отчет.

Коментари: 0