Nike представи самозавързващи се обувки

Системата \"адаптивно вързване\" е една от новите иновации на компанията

Nike представи самозавързващи се обувки
4820 ~ 1 мин. четене

Nike представи една от най-новите си и впечатляващи иновации адаптивно връзване“. Тя позволява на човек да отпуска или стяга връзките си по време на движение с натискането на бутон, който се намира от страни на обувката. Това се случи в сряда, по време на специално изложение, в което марката представи и множество други иновативни удобства.

Сензорите в обувката ще могат да засичат теглото и позицията на стъпалото и автоматично ще се стягат по предварително зададени спрямо тези два критерия параметри. Въпреки това след няколко носения спортните обувки ще се адаптират към предпочитаните от потребителите настройки и автоматично ще ги стягат до предпочитанията, така че да не се налага натискането на външните два бутона.


Обувките се захранват от батерии. Пълното зареждане отнема около три часа, а при средностатистическа употреба, според Nike, батерията трябва да се зарежда на всеки две седмици. Вградената осветителна система показва кога батериите са на изтощаване.

Друго нововъведение е технология, която не позволява стъпалата на футболните обувки да бъдат замърсени с кал. Целта на иновациите е да направят обувките удобни за всеки човек спрямо ситуацията в която се намира и спрямо личните му представи за комфортност, съобщават .businessinsider.com.

Подкрепи Economic.bg