Номинации за \"Индустрия\" в \"Мистър и Мисис Икономика 2014\"

Петима предприемачи се борят за отличието

Номинации за \
3851 ~ 3 мин. четене
Списание "Икономика" представя категория "Индустрия" в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2014 - най-значимият икономически форум, провеждан след демократичните промени у нас:

Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД

Главният изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД  инж.Румен Цонев е роден през 1960 г. Завършил е ВХТИ – София, специалност „Металургия на цветните метали” и УНСС, специалност „Международни икономически отношения”. Започва кариерата си като научен сътрудник в Института по цветна металургия в Пловдив. През 1991 г. се присъединява към екипа на КЦМ  като специалист, а по-късно и ръководител на направление „Инженеринг”. През 2004 г. поема поста на главен директор „Корпоративно развитие” в КЦМ 2000 АД. От януари 2013 г. до сега оглавява най-голямата в Източна Европа и единствена 100 % българска металургична и минна компания. Днес той успешно управлява компании от групата на КЦМ 2000 с общи активи над 657 млн.лв. и приходи от тяхната дейност  за над 616 млн. лв. Приходите от продажбите на тези компании възлизат на над 579 млн. лв.

Под негово ръководство са реализирани няколко големи екологични проекта. До края на тази година предстои завършването на последния от тях - „Технологично обновление и разширение на производството”. С реализацията на този проект ще бъде поставено началото на нова генерация металургия. Инвестицията е на стойност 200 млн. лева и очертава стратегическата тенденция на екологосъобразното производство на олово и цинк през следващите 50 години.

Екехард Нойрайтер, Регионален мениджър на АББ България

Екехард Нойрайтер е Регионален мениджър на АББ за България, и мениджър продукти ниско напрежение за Румъния, България и Молдова. Роден е в Германия на 7 юни 1964 г. Завършва инженерство в Техническия университет в Карлсруе.

След дипломирането си, през 1992 г. започва кариерата си в АББ като производствен и проектов инженер.От януари 1996 г. до юли 1998 г. той бива назначен за Генерален директор на новоучредената АББ Контрол ООД в гр. Петрич, България, и ръководи изграждането на новата компания. От 1998 г. насам изпълнява различни управленски позиции в АББ в Хайделберг, преди да заеме новата си длъжност като отговарящ за контрола и защитата в производствения отдел на АББ Щотц Контакт. Паралелно с това той е бил Мениджър Глобални операции в рамките на „Продукти за контрол при бизнес единици”, както и част от управленския екип на Продукти за контрол при бизнес единици.

От Април 2012 г. Екехард Нойрайтер заема длъжността Регионален мениджър за продукти Ниско напрежение за Румъния, България и Молдова, а от юни 2013 г.  е назначен за Регионален мениджър на АББ за България.

Димитър Луканов, изпълнителен директор „Арома” АД

Димитър Луканов е роден на 11 октомври 1981 г. в гр. София. Завършил EIS American International, Vienna и European Business School, London – специалност „Бизнес Администрация”. Владее отлично немски и английски език. Започва професионалното си развитие в „Арома” АД през 2000г. В продължение на няколко години преминава обучение и стаж във всички основни звена и отдели на фирмата. Член е на УС на дружеството от май 2006 г., а от август същата година е изпълнителен директор.

Инж. Иван Чолаков, изпълнителен директор на „Оптикс” АД

Иван Чолаков е собственик и изпълнителен директор на „Оптикс”-Панагюрище от създаването на фирмата през 1999 г. През тази година компанията откри четвъртото си производство на оптикоелектронна техника в Панагюрище. Инвестицията е за 10,5 млн. лв., от които 6 млн. са финансирани по ОП Конкурентоспособност. Създадени са 45 работни места.

Едоардо Миролио, собственик на "Е. Миролио"

Едоардо Миролио е сред най-големите чужди инвеститори у нас, собственик на текстилни фабрики в Сливен, Ямбол и Свищов, има 6000 клиенти в 65 страни по света и продава текстил на най-големите световни модни марки. Произвежда и вина от изба, наречена “Соли Инвикто”. За Миролио работят над 2200 българи, годишните приходи от бизнеса му надхвърлят 250 млн. лева. Собственик е на 7% от „Булгартабак“, на борсови акции и облигации от различни фирми, на сградата на „Интерпред“ в София, притежава и хотел „Парк Централ“ в центъра на Сливен.

Компанията започва ново производство на платове. През 2014 г. са планирани инвестиции в размер на 55 милиона лева. Основната ще бъде в Сливен. Останалите са свързани с подновяване на машинния парк с цел увеличаване на производството и разширяване на продуктовата гама. Компанията на бизнесмена вече е стартирала голямата инвестиция, правейки нови производствени помещения.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg