Нов генерален директор в Банка Пиреос България

Любомир Пунчев поема ресорите банкиране на дребно, клонова мрежа и малки фирми

Нов генерален директор в Банка Пиреос България
4697 ~ 1 мин. четене

На 11 януари2016 г. г-н Любомир Пунчев  бе назначен като Генерален Директор на Банка Пиреос  България АД. Той ще отговаря за дейността на ресорите Банкиране на дребно, Клонова мрежа и Малки и средни предприятия, съобщават от финансовата институция.

Г-н Пунчев  има магистърска степен по Международни Икономически отношения  от Университета за национално и световно стопанство,  магистърска степен по бизнес администрация от Международен Банков Институт в сътрудничество с Manchester Business School  и TRIUM Global EMBA, London School of Economics, London, HEC, Paris, New York University, Stern School of Business., Scotland.

Г-н Пунчев  има повече от 22 години опит в банковата сфера. Той започва кариерата си през 1993 в Булбанк като икономист в отдел Документарни операции. За периода от 1994 до 2000 е заемал позициите Ръководител Ликвидност в Трежъри и Управител на клон. През 2001 е повишен на длъжност Директор Банкиране на дребно и отговаря за развитието на бизнеса Банкиране на дребно до 2010, като от 2005 до 2010 е бил и член на Борда на директорите на банката. 

През януари 2011 Любомир Пунчев продължава своята кариера в групата на UniCredit в Австрия, като Директор продажби Банкиране на дребно за Централна и Източна Европа. Преди да се присъедини към Банка Пиреос,  г-н Пунчев е заемал позицията Директор Банкиране на дребно и член на Борда на директорите на Ukrsotsbank, Украйна, част от финансова група UniCredit.

Подкрепи Economic.bg