Нова платформа скъсява дистанцията между българските и чужди фирми

77% от родните фирми искат да си сътрудничат с чуждестранни партньори, но 59% от тях не са напълно запознати с условията

Нова платформа скъсява дистанцията между българските и чужди фирми

Снимка: Facebook/ Matchub

1780 ~ 2 мин. четене
Стартира новата онлайн платформа MatcHub, която ще помогне на малките и средни предприятия (МСП) в България и Европа да намерят чуждестранни бизнес партньори. Платформата свързва директно фирмите с партньори с интерес в същата сфера на дейност или експертиза.

„MatcHub съкращава дистанцията между вас и вашите нови бизнес партньори на целеви за фирмата ви пазари. Платформата създава бизнес възможности за МСП, предприемачи и дори фрийлансъри да разширят бизнеса си на нови пазари и това да стане по лесен и бърз начин“, обяснява съоснователят и изпълнителен директор на Matchub Джанфранко Брусапорчи.

Той цитира проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), според което 77% от българските фирми имат интерес от икономическо сътрудничество с чуждестранни бизнес партньори през 2019 г. Почти две трети от фирмите (59%) не са напълно запознати с условията за бизнес и търговия в страните, с които искат да имат бизнес отношения. Именно затова MatcHub е създадена, за да подпомогне фирмите, които нямат капацитета и възможностите да се справят с предизвикателствата при намиране на подходящи бизнес партньори в чужбина.

Платформата предлага два вида специализирани услуги. Първата дава възможност на фирмите да се регистрират безплатно в нея и да имат достъп до мрежа от компании на местния и международни пазари. В допълнение MatcHub има възможност да подкрепи фирмите в процеса на тяхното развитие в чужбина. Благодарение на своята мрежа и международно присъствие MatcHub предоставя счетоводни услуги, правна консултация, транспорт и логистика, набиране на кадри, обучения и др.

За да се гарантира автентичността на всяка регистрирана фирма, MatcHub прилага политика на проверка на две нива. На първо ниво преминават  компаниите, които са попълнили изчерпателно регистрационния формуляр, а второто ниво, тези, които са доказано свързани и/или препоръчани от някой от партньорите на платформата.


Подкрепи Economic.bg