O2 и Virgin Media са в преговори за сливане

Сливане между двете ще създаде основен конкурент на British Telecom

O2 и Virgin Media са в преговори за сливане

Снимка: Virgin Media

836 ~ 1 мин. четене
Мобилният оператор O2 възнамерява да се слее с гиганта в широколентовия интернет Virgin Media, за да създаде една от най-големите компании за развлечения и телекомуникации във Великобритания, пише BBC. Сливане между двама големи играча в британския телекомуникационен и медиен сектор би създало голям конкурент на British Telecom.

Испанската фирма Telefonica, която е собственик на O2, потвърди, че е в преговори със собственика на Virgin Liberty Global. Компанията подчерта, че преговорите продължават и няма гаранция, че ще постигнат сделка.

"Процесът, иницииран и от двете страни, е в етап на преговори и не може да гарантира до този момент нито точните условия, нито вероятността за успеха му", заяви Telefonica.

Virgin Media отказа коментар.

O2, която предоставя мрежата за Tesco Mobile, Giffgaff и Sky Mobile, е най-голямата телефонна компания във Великобритания с около 34 милиона потребители. Virgin има около шест милиона клиенти на широколентова и кабелна телевизия и още три милиона мобилни потребители. Сливане между двете ще увеличи натиска върху BT, която е собственик на втората по големина мобилна мрежа във Великобритания – EE. 

BT има 28 милиона клиенти на мобилни, телевизионни и широколентови услуги в цялата страна. Тя също така предоставя услуги на милион предприятия.
Подкрепи Economic.bg