Обезвредени са още няколко съмнителни предмета в Брюксел

Задържани са трима заподозрени от Беларус

Обезвредени са още няколко съмнителни предмета в Брюксел
264 ~ 1 мин. четене

Белгийските военни са обезвредили няколко съмнителни предмета в Брюксел в ранния следобед, съобщиха местни медии и официални източници, цитирани от bTV. 

По последна информация сградата на Европейската комисия в момента се евакуира, пише агенция ТАСС.

Припомняме, че тази сутрин бяха извършени атентати на летище "Завентем" и в станция на метрото, в близост до сградата на Европейската комисия. По данни на местните телевизии и медии броят на жертвите е 34 и около 170 ранени.

Летището е станало жертва на контролирана експлозия, след като бе взривен пакет. По неофициални данни там са намерени и автомати "Калашников" и три колана с експлозиви.

В Брюкселския свободен университет също е имало контролирана експлозия. Висшето училище е евакуирано. 

Съобщава се за евакуация на АЕЦ "Тианж", както и за предприети допълнителни мерки за охрана на втората белгийска атомна централа – "Дул".

Последните съобщения са за контролирани взривове в кв. "Етербек", както и около кулата "Миди" в района на основната железопътна гара в столицата.

По последна информация са задържани трима заподозрени за днешните атаки в Брюксел, съобщава Sputnik, позовавайки се на високопоставен полицейски служител. Според агенцията, задържаните са граждани на Беларус, който преди няколко години са дошли в Европа и тук са били наети на работа.

"Двама от заподозрените - Иван и Алексей Довбаши – са родени в Гомелска област, другият - Марат Юнусов - родом от Дагестан, е получила преди няколко години беларуско гражданство" - казва говорителят на агенцията, пожелал анонимност.

Подкрепи Economic.bg