Оборотът във въздушния транспорт расте все повече

Тримесеч и годишен ръст има и при останалия транспорт и складирането

Оборотът във въздушния транспорт расте все повече

Снимка: Economic.bg/ Архив

428 ~ 1 мин. четене
Оборотът в сектор „Въздушен транспорт“ е нараснал през четвъртото тримесечие на 2018 г. В сравнение с третото тримесечие ръстът е 9.4%, а на фона на данните от четвъртото тримесечие на 2017 г. повишението е дори по-голямо – с 20.1%. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) за индексите на оборота в сферата на услугите.

Друг сектор, при който има и тримесечен, и годишен, ръст в оборота е „Транспорт, складиране и пощи“. В сравнение с третото тримесечие на миналата година повишението е с 1.9%, а в сравнение с четвъртото тримесечие на 2017 г. – с 9%.

Общият индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“, изчислен от календарно изгладени данни, е с 11.9% по-висок през четвъртото тримесечие на 2018 г. в сравнение с четвъртото тримесечие на 2017година. Най голям е ръстът при „Информационни услуги“ (25.7%) и при „Дейности в областта на информационните технологии“ (18.3%). Понижение се наблюдава единствено при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ (1.9%).
Подкрепи Economic.bg