Различното предложение на LG за сгъваем телефон

Компанията представи 5G смартфона V50 Dual Screen

Различното предложение на LG за сгъваем телефон

Снимка: БТА

3509 ~ 1 мин. четене

LG също е на гребена на вълната на сгъваемите телефони. Компанията представи своя версия на нов тип устройства, при това с поддръжка на 5G мрежи. За разлика от конкурентите Samsung и Huawei, корейският играч избра да даде по-голяма екранна площ на потребителите, но разделена  в два отделни дисплея, вместо в един огъващ се.

Samsung представи първия си огъващ се телефон на 20 февруари, дни преди старта на Мобилния световен конгрес MWC 2019 в Барселона. На предварително събитие в неделя примера му последва и Huawei.

Що се отнася до предложението LG – V50, то идва с нов Snapdragon 855 процесор, подобрено охлаждане, по-голяма батерия. По-интересното е тъй нареченият Dual Screen – при разтвор на телефон се появяват два OLED екрана.

V50 има един 6.4-инчов дисплей и отделен втори панел с малко по-къс диагонал от 6.2 инча (заради по-големите рамки). Двата се обръщат на 360 градуса, като по този начин могат да се залепят за гърбовете си.

Устройството също така използва Wi-Fi чипсет, което дава възможност да се използва комуникация с малък обхват и висока честотна лента за предаване между V50 и допълнителния екран.

Подкрепи Economic.bg