Очаквано ЦСКА-София взе „Българска армия” и „Панчарево”

Единственият друг отбор, отговарящ на поставените условия, бе „Левски“

Очаквано ЦСКА-София взе „Българска армия” и „Панчарево”
ЦСКА-София, създаден при сливането на „Литекс“ (Ловеч) и „Чавдар“ (Етрополе), бе обявен за победител в конкурса за спортните бази – стадион „Българска армия” и тренировъчната база „Панчарево”, пише Gong.bg. Решението на дружеството „Сердика спортни имоти“ ЕАД с принципал Министерството на младежта и спорта, което притежава базите, не е изненада.

През ноември Министерството на спорта обяви условията за търга, като на тях отговаряха само два отбора – „Левски“ и ЦСКА-София. Първият логично не подаде документи, а вторият отговори на условията, тъй като стъпи на финансовите резултати на „Литекс“ от предходните години.

Другият отбор, който се бори да наследи фалиралия ЦСКА – ЦСКА 1948, не отговори на условията, тъй като е съвсем ново дружество.

Договорът за дългосрочно ползване на базите трябва да бъде подписан до 10 януари 2018 г.

"ПФК ЦСКА-София" ЕАД са предложили цена от 62 000 лв. без ДДС на месец за наем на двете бази и 1 100 000 лв. без ДДС минимални инвестиции, които следва да се извършат в спортните обекти за срока на договора в процентно съотношение 70/30 спрямо двете обособени части: спортен комплекс "Българска армия"/спортен комплекс "Панчарево". Според изискванията на конкурса тези инвестиции не подлежат на приспадане от дължимите месечни наемни вноски, съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта.
Коментари: 0