Основателят на Spotify официално е поискал „Арсенал“

Даниел Ек се е свързал със собствениците на английския клуб и е готов да плати 2.8 млрд. долара

Основателят на Spotify официално е поискал „Арсенал“

Снимка: БТА

Автор: Economic.bg

Главният изпълнителен директор и основател на Spotify Даниел Ек се e свързал със семейството на собственика на „Арсенал“ Стан Кроенке, за да направи оферта за закупуване на клуба от Висшата лига. Една от легендите на клуба – французинът Тиери Анри обяви новината в интервю за Sky Sports, но допълни, че офертата за поглъщане може да бъде изтеглена.

Ек каза миналата седмица, че е осигурил средствата за закупуване на „Арсенал“, оценен на 2.8 млрд. долара според Forbes. Британските медии съобщиха, че величията на английския клуб Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра подкрепят офертата на Ек. Но американските собственици на клуба, под обстрела на феновете след неуспешния опит на ръководството да се присъедини към отцепниците, искащи да създадат Европейска Суперлига, отхвърлиха разговорите за продажба.

Кроенке и синът му Джош, който е и директор на клуба, излязоха със съвместно изявление в отговор на интереса на Ек, като заявиха, че остават „100% ангажирани с Арсенал“ и не се интересуват от продажба на дял в клуба.

Той (Ек) вече се обърна (към семейство Кроенке) и сам каза, че е събрал средствата, за да се увери, че може да направи добра оферта“, каза Анри. „Сега те трябва да слушат. Много хора крещят, че искат собственика да излезе. Опитваме се да предложим решение, включващо феновете и връщането на ДНК-то на клуба.“

„Едно нещо, което искам да повторя, е, че Даниел няма да се откаже, той ще бъде там и ще чака да кажат дали искат да продадат. Това ще отнеме много дълго време, ние знаем какво искаме да направим, но на първо място трябва да се уверим, че можем да поемем, ако те се вслушат“, каза още Анрин.

Spotify и „Арсенал“ отказаха да коментират изказването на Анри.

Клубът беше сред шестте английски отбора, които се подписаха за предложения проект за Европейска Суперлига, преди да се оттеглят на фона на бурен протест от фенове, играчи и британското правителство.

Клубът е девети в класирането на Висшата лига и е на полуфиналите в Лига Европа.

Коментари: 0