Оставка във Фонд „Земеделие“ заради къща за гости

Телефонът на заместник-директорката фигурирал в сайт за резервации

Оставка във Фонд „Земеделие“ заради къща за гости

Снимка: ДФЗ

5164 ~ 2 мин. четене

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е поискал оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Той е направил това по искане на премиера Бойко Борисов, тъй като телефонът ѝ е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. 

Предстои да бъде извършена проверка.

Багдатова-Мизова е подала своята оставка и тя ще бъде приета, съобщават от земеделското ведомство.

Иванка Багдатова-Мизова е родена на 2 януари 1979 г. През 2002 г. придобива бакалавърска степен по специалност „Икономическа информатика”. Завършва магистратура в специалност „Счетоводство и контрол” в УНСС – София през 2004 г. 

Кариерата ѝ започва през 2002 г., като младши експерт в дирекция „Животновъдство” в Министерство на земеделието и храните. От 2003 г. тя заема различни длъжности в Държавен фонд „Земеделие” в дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане” включително и директор.

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 29 август 2014 г. Багдатова-Мизова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори „Селскостопански пазарни механизми“, Оперативна програма „Рибарство и аквакултури“- 2007-2013 и програма САПАРД. На заседание на 27 ноември 2014 г. е освободена от поста заместник изпълнителен директор и поема поста директор на дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане“.

На 10 март 2017 г. УС на ДФЗ взема решение Иванка Багдатова-Мизова да отговаря за ресорите „Селскостопански пазарни механизми“, „Технически инспекторат“ и „Държавни помощи”. На заседание на УС на ДФЗ от 15 юни 2017 г. са определени нови ресори на отговорност:, „Селскостопански пазарни механизми“, „Краткосрочни схеми за подпомагане“, „Инвестиционни схеми за подпомагане” и  Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

По-рано днес министър Порожанов обяви, че са установени множество злоупотреби по проекти за къщи за гости. Ще бъдат проверени всички проекти, каза той преди заседанието на кабинета днес.

Министър-председателят Борисов пък настоя всички установени нарушения бързо да се предават на прокуратурата и да се действа безкомпромисно.

Подкрепи Economic.bg