10 от най-красивите автомобили

Последните и най-стилни модели на пазара в момента

10 от най-красивите автомобили
5278 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Гатев

Колите са повече от средство за придвижване от точка А до точка Б. Те са движещи се произведения на изкуството. Легендарни дизайнери като Марсело Гандини, Джорджето Джуджаро, както и наскоро прочулият се Иън Калъм са гении, прочули се със своята артистичност и иновативност. Докато красотата в повечето случаи намира място само в очите на собственика, има автомобили, чиито лъскави и „изискани” линии печелят сърцата на всички.

Този списък съдържа автомобилите, които в момента се смятат за най-елегантните и уникални дизайнерски решения в производството:

10. Volkswagen Scirocco: Базиран на фантастичния Volkswagen GTI, Scirocco предлага широка „стойка” и агресивна комбинация от предни фарове и решетка. Въпреки че Scirocco се предлага в целия свят, няма изгледи стилното купе скоро да достигне и до Америка.

9. Chevrolet Corvette Stingray: Моделът винаги е бил красив в очите на феновете си, но сегашното поколение Stingray несъмнено е най-добрата версия на „Американския идол” от десетилетия насам. Автомобилът е перфектна смесица от елементи с 60-годишна история и дизайна на модерните спортни коли.

8. Peugeot RCZ: Въпреки липсата на популярност сред американците, това френско спортно купе печели награди още след дебюта си през 2009, включително и наградата на “Top Gear” за купе на 2010 година. Изчистените му и преливащи се извивки създават страхотен силует.

7.  Maserati GranTurismo: Въпреки че GranTurismo-то е пуснато на пазара още преди десетилетие, елегантният му дизайн остава вечен. „Тялото” на колата е перфектен баланс между мъжествени и в същото време женствени компоненти – обли извивки, елегантно съчетани с агресивната предна маска.


6. BMW i8: Тази кола не прилича на никоя друга, създадена до момента. BMW успешно преплита „какафония” от материали, текстури и ъгли, за да създаде хармонична композиция.


5. Lamborghini Aventador: Автомобилът никога не трябва да бъде скучен или конвенционално красив. За щастие, този не е. Агресивните му линии, подобни на стелт изтребител, създават необикновенна красота, типична за марката.


4. Ferrari LaFerrari: Хората смятат тези коли за привлекателни, просто защото са Ferrari. Не е тайна, че компанията има своите пропуски и грешки, но този модел не е една от тях. LaFerrari е дръзка смесица от класическите елементи на старите и новите суперколи. Има нестандартни линии, напомнящи за космически кораб, които ни дават да разберем, че Ferrari изобщо не са изостанали.

3. Aston Martin Vanquish: Напрежението за това този модел да отговори на очакванията е огромно. Aston Martin, разбира се, отговаря подобаващо на предизвикателството. Дизайнерът Марек Райхман създава стилна и съблазнителна интерпретация на класическия модел.


2. Pagani Huayra: Развиващо около 230 мили в час, това е едва втория модел, излязъл от италианската работилница на Хорацио Пагани. Всичко от аеродинамичния дизайн до „звъненето”, което се чува при смяната на предавка е внимателно изработено. Много от детайлите на интериора са ръчно изработени.


Резултатът е хиперкола, с космическо „тяло” и зашеметителен интереиор.

1. Jaguar F-type: Дизайнерът Иън Калъм казва, че Jaguar просто трябва да притежава красота, да бъде семпъл и усещане за мъжественост.


Елегантните извивки и „мускулестата” стойка на колата, показват, че тя е готова да се „нахвърли” на конкуренцията като един истински ягуар.


Коментари: 0