5 от най-странните съчетания на любими храни
Някои от тях съчетани заедно звучат ужасно, но са страшно вкусни

~ 2 мин.
Цвекло и шоколад, ягоди и сирене … това са само част от комбинациите, които се консумират по света и наистина са странни. Сдвояването на някои съставки звучат ужасно, но са страшно вкусни, когато се консумират заедно. Международната компания foodpanda, подбра 5 от най- странните комбинации на съставки.
1. Пица с картофи
Пицата е едно от най-популярните ястия в света. Тя се комбинира с месо, със зеленчуци, дори и с морски деликатеси, но тесто и картофи, звучи странно. Факт е, че всъщност пицата с картофи е една от най-популярните в южна Италия. В Сицилия предпочитат пица с прошуто и смокини.
2. Цвекло с шоколад
Едното е с остър вкус на зеленчук, а другото е богата сладка почерпка. Тогава защо цвеклото и шоколадът са толкова добра комбинация? Добавянето на този зеленчук във вашите шоколадови печива, носи прекрасна дълбочина и допълнителна влажност.
3. Сладолед със зехтин
Традиционно италианскияt десерт се прави с няколко капки зехтин. Най-важното е да подберете добре студено пресован зехтин и ванилов сладолед. Някой хора добавят и морска сол.
4. Банани и бекон
Бананите и беконът не само започват с една и съща буква, но и са убийствена комбинация. Солеността на бекона, абсорбира сладостта и влажността на банана.
5. Ягоди и сирене
Ягодите са много вкусни в сладкиши, десерти и плодови салати. Но те са и толкова апетитни в зеленчукови салати със сирене, овкусени с чубрица. Това може да не звучи като най-перфектната комбинация, но ягодите си подхождат с козе сирене, фета сирене или синьо сирене. Тази комбинация добива голяма популярност и в България.
1. Пица с картофи
Пицата е едно от най-популярните ястия в света. Тя се комбинира с месо, със зеленчуци, дори и с морски деликатеси, но тесто и картофи, звучи странно. Факт е, че всъщност пицата с картофи е една от най-популярните в южна Италия. В Сицилия предпочитат пица с прошуто и смокини.
2. Цвекло с шоколад
Едното е с остър вкус на зеленчук, а другото е богата сладка почерпка. Тогава защо цвеклото и шоколадът са толкова добра комбинация? Добавянето на този зеленчук във вашите шоколадови печива, носи прекрасна дълбочина и допълнителна влажност.
3. Сладолед със зехтин
Традиционно италианскияt десерт се прави с няколко капки зехтин. Най-важното е да подберете добре студено пресован зехтин и ванилов сладолед. Някой хора добавят и морска сол.
4. Банани и бекон
Бананите и беконът не само започват с една и съща буква, но и са убийствена комбинация. Солеността на бекона, абсорбира сладостта и влажността на банана.
5. Ягоди и сирене
Ягодите са много вкусни в сладкиши, десерти и плодови салати. Но те са и толкова апетитни в зеленчукови салати със сирене, овкусени с чубрица. Това може да не звучи като най-перфектната комбинация, но ягодите си подхождат с козе сирене, фета сирене или синьо сирене. Тази комбинация добива голяма популярност и в България.