От утре Пътна полиция започва операция \"Бус лента\"

Контролът ще бъде засилен на булевардите ”Цариградско шосе”, „Ал. Малинов и „Сливница”

От утре Пътна полиция започва операция \

Във връзка със зачестилите сигнали за масово движение на автомобили в бус лентите, от утре служители от отдел „Пътна полиция” предприемат мерки за засилени проверки на уязвимите участъци, съобщава МВР.

Глобата за движение в бус лентите по действащото законодателство е 50 лв. Бус лентата е предназначена и за спешни случаи, за придвижване на коли от спешната помощ, полицията и пожарната

На полицейски контрол ще бъдат подложени всички водачи на моторни превозни средства, които не спазват ограничителната жълта линия, обособяваща бус лентите и възпрепятстват движението на колите на масовия градски транспорт. Акцията стартира съвместно със служители на Столична община и има за цел да ограничи неправомерното използване на пътните ленти, предвидени за превозните средства на масовия градски транспорт.

Първоначално контролът ще бъде засилен на основните пътни артерии в столичния град на булевардите ”Цариградско шосе”, „Ал. Малинов и „Сливница”.

От СДВР призовават водачите да спазват пътната маркировка и обозначенията на знаковото стопанство, пише още в съобщението на МВР.

Коментари: 0