Отиде си Леми Килмистър

Фронтменът на \"Моторхед\" почина от рак дни след 70-я си рожден ден

Отиде си Леми Килмистър
Отиде си Леми Килмистър. Фронтменът на "Моторхед" почина само два дни, след като изследвания показаха, че страда от рак. 

Съобщението за смъртта на рок легендата бе публикувано на профила на рок групата във Фейсбук: "Не е лесно да го кажем, но нашият могъщ и благороден приятел Леми почина днес след кратка битка с изключително агресивен рак. Той научи за заболяването на 26 декември, докато си беше в къщи, със семейството, пред своята любима видеоигра. Няма думи, с които за изразим шока и мъката. Ще кажем повече в следващите дни, но сега, молим... пуснете си "Моторхед" силно, пуснете си "Хоукуинд", пуснете музиката на Леми мощно. Да пием по няколко". 

Смъртта застигна Йън Фрейзър "Леми" Килмистър в Лос Анжелис, само 4 дни след като той отпразнува 70-годишния си юбилей. Леми е роден на 24 декември 1945 г. в Бърслем, Великобритания. Основател, вокал и бас китарист на рок групата "Моторхед".

Започва да свири в различни групи и сменя няколко в периода 1960-70 г. През 1972 г. се присъединява към рок-спейс бандата "Хоукуинд", чието най-голямо постижение е достигането до №3 в британската класация на сингъла "Силвър Машин".

През 1975 г. е уволнен от "Хоукиунд", тъй като е арестуван на канадската граница за притежание на наркотици. Същата година основава "Моторхед", а името е инспирирано от последната песен, която е написал за "Хоукуинд".

Групата издава общо 23 албума, като последният - "Bad Magic" излезе през 2015-а. Най-голяма известност й носи "Ace of Spades" (1980), а едноименното парче става емблема на Леми и "Моторхед".
Коментари: 0