Отличиха „Най-добра банка в света” за 2016 г.

Признанието е от финансовото издание Euromoney

Отличиха „Най-добра банка в света” за 2016 г.

БНП Париба е отличена като "Най-добра банка за 2016 г." в класацията „Награди за изключителни постижения” на престижното финансово издание Euromoney, съобщават от компанията.

Цялостният приз „Най-добра банка в света” е само едно от осемте признания за БНП Париба, които включват и регионалните награди „Най-добра банка в Западна Европа” и „Най-добра банка за транзакционни услуги в Западна Европа”.

Според Euromoney: „БНП Париба е изключение в наши дни: голяма банка, която наистина предоставя обещаните услуги. Тя осигурява много по-добра възвращаемост дори от повечето големи банки в САЩ, въпреки че основната й дейност е в район с нисък ръст. Успоредно с това тя доказва и ползите на диверсифицирания бизнес модел. Само екип, който е изключително добър в банковото управление, може да удовлетвори едновременно и инвеститори, и регулаторни институции, и клиенти. А екипът на БНП Париба е сред най-добрите. Лоялен, технически перфектен, без залитания към грандомански начинания, този екип създава капитал, минимизира риска и увеличава пазарния дял на клиентите си. Банката е изключително успешна и в прилагането на франчайз модел на глобално ниво, включително в корпоративното и институционално банкиране”.


Освен признанието „Най-добра банка в света”, БНП Париба получи и наградите за:

•             Най-добра банка в Западна Европа

•             Най-добра банка за транзакционни услуги в Западна Европа

•             Най-добра банка в обслужване на състоятелни клиенти в Западна Европа

•             Най-добра банка във Франция

•             Най-добра банка в Люксембург

•             TEB (Turkish Economy Bank) – Най-добра банка по отношение на корпоративната социална отговорност в Централна и Източна Европа 

•             TEB – Най-добра банка за МСП в Централна и Източна Европа 

Жан-Лоран Бонафе, главен изпълнителен директор на BNP Paribas Group сподели: „За нас е огромна чест да бъдем удостоени с тази престижна награда. Бих искал да изразя благодарността си към нашите клиенти за тяхната лоялност, както и към нашите колеги за тяхната всеотдайност. В БНП Париба се стремим да бъдем еталон за европейска банка с глобален обхват, да сме предпочитаният дългосрочен партньор за нашите клиенти, както и да дадем своя принос за отговорното и устойчиво развитие в световен мащаб. Тези награди са признание за достойнствата на нашия диверсифициран и интегриран бизнес модел, който ни помага да достигнем тези цели.”

Коментари: 0