Първият ултра триатлон се проведе в Приморско (снимки)

Участниците трябваше да преодолеят 3 км плуване, 119 км планинско колоездене и 18 км бягане

Първият ултра триатлон се проведе в Приморско (снимки)

Емил Стойнев – младши е победителят в първия ултра триатлон „Лъвско сърце“. Той успя да премине  трасето от 140 км. за 7 ч. и 11 минути и заслужено спечели първото място.

Уникалният за България триатлон се проведе в Приморско, а участниците трябваше да преминат през три етапа, които включваха 3 км плуване в залива на плаж Перла, Приморско, 119 км планинско колоездене в Странджа и 18 км бягане в резерват Ропотамо с обща денивелация от 2559 м.


Общо 43 атлети застанаха на старта на плаж Перла в Приморско и се впуснаха в предизвикателството, за да докажат че имат лъвски сърца. От тях 34-ма финишираха успешно в рамките на контролното време.


Второто място грабна местният спасител Йордан Нечев, който премина по тежкото трасе за 8 часа и 11 минути, а Камен Тончев си извоюва третата позиция с време от 8 часа и 21 минути.


При жените най-добре се представи опитната колоездачка Христина Козарева - Лайкеб, която успя да премине през трите етапа за 9 часа и 7 минути. Републиканската шампионка по колоездене Анелия Карагьозян спечели второто място с общо време от 10 часа и 14 минути, а Ася Мицева стана трета с 10 ч. 36 минути.


Ултра триатлонът „Лъвско сърце“ се провежда за първи път и у нас и е вдъхновен от красотата на Българската природа и любовта към спорта. Състезанието се проведе със специалната подкрепа на община Приморско, а партньор на събитието е Българската Федерация по Триатлон.


Победителите бяха удостоени с ръчно изработени медали и си поделиха наградния фонд осигурен от община Приморско. Всички състезатели, които завършиха успешно  получиха медали и награди от организаторите.


Коментари: 0