Пътешествия до 10 от най-отдалечените места на Земята

Те ще ви отведат до края на света за невероятни преживявания

Пътешествия до 10 от най-отдалечените места на Земята

Снимка: Wikipedia

От спокоен и тих канадски остров до далечния юг на Патагония, британският в. „Телеграф” предлага 10 начина да избягате от ежедневието с пътешествие до някои от най-отдалечените места на Земята.

1. На края на света – остров Фого


Тайното място за почивка на Барак Обама, Джъстин Трюдо и Гуинет Палтроу, остров Фого, край Нюфаундленд, е любопитно място, където койоти обикалят мъгливите плажове и гигантски калмари се разхождат по брега. Отдалеченият Fogo Island Inn е архитектурно чудо, издигащо се на кокили от Северния Атлантически океан, докато Brimstone Head, масивна скала на северозападното крайбрежие на острова, е определена от ексцентричното общество "Плоска земя" като един от четирите ъгли на земята.

2. Островите на Индонезия


С повече от 17 000 острова, простиращи се на почти 4 000 мили, Индонезия е един от най-дългите архипелази в света. Експедиционният круиз е чудесен начин да опознаете тези еста, да се разхождате по малко известни пътеки и да плавате в тихи, богати на история води. Направете си пътушествие до островите Молуку, от Тернате и архипелага Сула до Сулавеси.

3. Открийте Хайда Гуаи


Архипелагът Хайда Гуаи (Haida Gwaii) – пълен с история на Първите нации - често се описва като канадския вариант на островите Галапагос. Отдалечен на около 70 мили от брега на Британска Колумбия, през протока Хеката, веригата с дължина 175 километра ще ви убеди в ползите от изключителната изолация, както  и ще ви изуми с някои от най-старите смърчови дървета на планетата и животински подвидове, които не съществуват никъде другаде на Земята.

4. Най-южните части на Австралия


Уилсънс Промонтъри (Wilsons Promontory, или "Prom"), както е известно, е най-южното място на континенталната част на Австралия. Дом на кенгурутамногобройни местни птици, районът е пълен още с буйна папрат, девствени бели плажове, прохладни дъждовни гори и добре запазени пешеходни пътеки, идеални за разглеждане на пейзажа пеша.

5. Антарктида


Тези, които искат да опознаят Антарктическия пейзаж, трябва да са готови за ледено приключение. Разходете се с каяк сред плаващите айсберги и игриви тюлени, със снегоходки през невероятна недокоснато пустош и се превърнете в един от малкото хора, които са спали на къмпинг на седмия континент.

6. Лов с орли в Монголия


Опознайте дивата природа на Монголия, за да научите как да хващате коне с ласо и да обградите камили по време на това приключение, което ще ви отведе далеч от покритието на мобилните телефони. Останете в лагера на местни номадски семейства и тръгнете с кон дълбоко в планините Алтай, за да наблюдавате как местните жители използват орлите си за лов.

7. Света Елена със стил


Скрит във водите на южния Атлантически океан, доскоро остров Света Елена можеше да бъде достигната само с пощенски кораб. Сега има нови полети от Йоханесбург, които отварят острова и неговите девствени води за приключения и пътешествия. В оекана около Света Елена ще откриете повече от 750 морски вида. Но най-голямата атракция е възможността да се гмуркате сред местните китови акули.

8. Неизследвана Източна Гренландия


Насочете се към непознатото с малък сафари кораб, който ще ви отведе през фиордите в неизследвана Източна Гренландия. Круиз покрай айсберги с размерите на дворец, наблюдение за полярните мечки, арктически лисици и други диви животни са сред атракциите на това пътешествие. Няма да срещнете други туристи с дни.

9. Земя, недокосната от времето – остров Врангел


Остров Врангел се намира на 87 мили (140 км) от брега на Сибир, в Северния ледовит океан. Недокоснатата от човешка ръка тундра датира от древни времена, когато вълшебни мамути са превърнали тази земя в свой дом. Сега мястото е идеално за наблюдение на дивата природа, но посетителите са малко и ще ви е необходимо специално разрешение и кораб-ледоразбивач. Но това, което ще откриете, е зашеметяващо - стотици полярни мечки отглеждат малките си тук, а островът е дом на огромни популации от моржове, снежни гъски, арктически лисици и северни елени.

10. Патагония


Пътеката Кръгът на Диентес на отдалечения остров Наварино в далечния юг на Патагония е най-южната туристическа пътека на земята. 26-километровото придвижване сред дивата природа ще ви отведе през стъкловидни планински езера, огромни ледници и драматични скалисти върхове. И не забравяйте камерата си; това са едни от най-живописните пейзажи на планетата, от вятърните острови Уоластън, до нос Хорн (където Атлантическият и Тихият океани се сблъскват с вълнуващ ефект).

Коментари: 0