Кога стартира зимният сезон в европейските курорти

На 15 декември ще се проведе традиционната промоция Free Ski Day

Кога стартира зимният сезон в европейските курорти

Снимка: Pixabay

Европейските ски курорти се готвят за откриването на следващия зимен сезон. Феновете на зимните спортове ще могат съвсем скоро да се радват на снеговете на Австрия, Франция, Италия и Андора.

Първи „отвориха врати” в австрийските Кицбюел и Каунертал, разположени не далеч от Инсбурк. Там скиорите и сноубордистите покориха склоновете още в средата на октомври. Към края на този месец към тях ще се присъединят и Хинтерщодер, където сезонът стартира на 30 ноември, Гросарлтал и Обертраун – 30 ноември и 21 ноември. Повечето от австрийските курорти ще открият сезона през декември в зависимост от условията на времето. Популярният курорт Лех започва сезона на 8 декември, Майрхофен на 1 декември, а Ишгъл на 22 ноември.

За зимния сезон може да се готвят и тези, които предпочитат френските Алпи. Трасетата в най-известния ски курорт на страната Шамони ще бъдат на разположение на любителите на зимните спортове от 8 декември. В същия ден започва сезонът и в Куршевел и като цяло в „Трите долини. Една седмица по-рано ски сезонът ще отвори в курорта Алп д' Юез. Популярният зимен курорт Мегев, който включва три зони, ще отвори на 22 декември.

В планинската верига Доломити, където са разположени най-добрите ски курорти в Италия, стартът на сезона е планиран за 30 ноември. На този ден ще заработят и лифтовете в курортите Вал Гардена, Мадона ди Кампилио и Кортина д'Ампецо. Също в края на ноември сезонът започва в италианския регион Трентино.

Най-голямата ски зона в Пиренеите – Грандвалира открива сезона на 1 декември. На този ден спусканията се откриват официално и във Валнорд. Пистите в курорта Канило отварят на 2 декември.

В Банско ще открием ски сезона на 15 декември. 

На 15 декември ще се проведе традиционната промоция Free Ski Day. На този ден всички гости в повечето зимни курорти имат гарантиран безплатно спускане с инструктор.

Коментари: 0