„Патриотите“ и „Воля“ в крайна сметка подкрепиха „Конституцията на ГЕРБ“

Според Дариткова това не е печелене на политическо време

„Патриотите“ и „Воля“ в крайна сметка подкрепиха „Конституцията на ГЕРБ“

Снимка: Economic.bg/Красимир Сварков

~ 1 мин.

ГЕРБ събра необходимите 120 подписа за внасяне на проекта за нова Конституция с подкрепата на ВМРО, НФСБ и част от "Воля". Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов, който обяви решението на партията на извънреден брифинг след срещата на коалиционните партньори.

"Патриотите" и от "Воля" многократно сменяха позициите се по отношение на проекта на ГЕРБ, като последните им изказвания бяха в посока, че няма да подкрепят предложението. Самият Веселин Марешки само преди няколко часа беше категоричен, че "Воля" няма да подкрепи конституцията на ГЕРБ.

Процедурата изисква да се съберат 120 подписа, за да се внесе искането за свикване на Велико народно събрание. Самото му свикване обаче може да се случи, само след събирането на 160 гласа, което изисква подкрепата на БСП и ДПС.

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова може да има промяна в мнението на БСП и ДПС.

Според Дариткова това не е печелене на политическо време, въпреки 55-ия ден на протести с искане на оставка.

Нашето очакване е глас народен – глас божи, заяви Веселинов. 

Тръгваме заедно към Велико Народно събрание, което е начинът да се извърши тази голяма промяна, която всички в България очакват.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads