Павлова: Служебният министър лъже, има четирима уволнени директори в АПИ

Бившият регионален министър иска от наследника си да се извини на цялата администрация на АПИ

Павлова: Служебният министър лъже, има четирима уволнени директори в АПИ
Единствено и само служебният министър Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес: На служителите на Агенция "Пътна инфраструктура". Това написа във Facebook бившият регионален министър Лиляна Павлова. Според нея Попниколов е изрекъл неистини в ефира на bTV тази сутрин, когато заяви, че не е уволнявал никого от АПИ.

„А всъщност уволнените от Спас Попниколов и Огнян Герджиков са четирима: Дончо Атанасов – председател на УС на АПИ /все още е болничен/; Георги Златев – директор на дирекция „Поддържане на пътната инфрастурктура“, Веселин Николов - директор на ОПУ София и Парашкев Кръстев – изпълнителен директор на „Автомагистрали„ ЕАД.

Бившият министър също така призова Попниколов да се извини и заради това, че публично и нееднократно е поставил под съмнение професионализма на една работеща администрация като АПИ, като обвини експертите й в „саботаж“ и по този начин за първи път министър на регионалното развитие и благоустройството си позволява да дава оценки, и то с политически характер, на експерти и професионалисти от администрацията.

„Защото публично и нееднократно отказа да отговори на основния въпрос: „Защо по време на неговия мандат безпрецедентно допусна търг да бъде провален поради липса на документация?“, прехвърляйки отговорността на администрацията. Не се ли чувства неудобно от това? Но явно това е маниер на поведение на министрите от служебния кабинет“, написа още Павлова.

Тя също така иска извинение от Попниколов, че публично „обвини“ администрацията за несъстоятелността на неговото ръководство на министерството и АПИ. „На всички членове на Камарата на строителите в България, защото публично и нееднократно заяви, че всички критики на КСБ имат политически нюанс и по този начин си позволи да омаловажи професионалното мнение най-голямата неправителствена организация на пътния бранш в България“, добави Павлова.

„И накрая – защото така и не намери сили да признае грешката си и да прояви достойнство като подаде оставка. А може би след всичко това и извинението, и оставката са излишни. Никой няма да приеме извинението, а оставката отдавна е подадена от самия Спас Попниколов…“, завършва бившият министър.
Коментари: 0