Акциите в САЩ скочиха до рекордни нива

Златото достигна до най-високите си нива от повече от месец

Акциите в САЩ скочиха до рекордни нива

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Акциите в САЩ се покачиха до рекордни нива в четвъртък, след като икономически данни показаха ръст в потребителските разходи и пазара на труда. Продажбите на дребно в Съединените щати са нараснали с 9.8% през март, което надмина очакванията на анализаторите с 3.7%. Междувременно седмичните молби за помощи при безработица бяха 576 хиляди или с 134 хиляди по-малко от прогнозите.

На фона на позитивните икономически данни Dow Jones се повиши с 300 пункта, или 0.9%, до рекордно ниво в края на сесията от 34 035. Индексът за първи път в историята се покачва над 34 000. S&P 500 спечели 1.1% до 4 170, като също достигна нов рекорд, докато Nasdaq Composite се повиши с 1.3% и приключи сесията на ниво от 14 038.

Цените на петрола удължиха повишенията от по-миналата седмица, след като по-добри икономически резултати могат да повишат търсенето на петрол.

Златото достигна най-високите си стойности за повече от месец, след като доходността по американските облигации спадна. Друг фактор, който допринесе за повишението на ценните метали, бяха добрите икономически резултати в САЩ, което подтикна инвеститорите към покупки на злато за хеджиране срещу потенциална инфлация.

Акценти днес

Икономически данни  – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху индекса за потребителските цени в Еврозоната. Очакванията са на месечна база повишението цените на потребителската кошница да е в размер на 0.9%, като на годишна база изменението да е в размер на 1.3%

Инструмент на фокус

Advanced Micro Devices – Дневна

Производителят на микрочипове не успя да се покачи над психологическите 100 USD за акция. Цената се намира в низходящ тренд от началото на годината, като не успя да се понижи под образуваната зона на подкрепа. Движението започна да образува по-високи дъна, като пробив и задържане над образуваната низходяща тренд линия ще даде сигнал за обрат в посоката на движение.

USD/JPY – Дневна

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от както не успя да се задържи над 111.00. Последва корекция на възходящото движение като цената е на път да достигна линия на подкрепа. Предвид стойностите на бавния Стохастик очакванията ни са цената да не се понижи под зоната на подкрепа.

XAG/USD – Дневна

Среброто не успя да се задържи под зоната на подкрепа и обърна посоката на движение. Възходящата корекция успя да пробие образуваната низходяща тренд линия, като последва корекция до нея и ново повишение в цената, което се приема като знак, че биковете започват да надделяват.

Japan 225 – Дневна

Японският индекс се намира в низходящ тренд, като на 8-часовата графика цената му отскочи от зона на подкрепа. Предвид стойностите на бавния Стохастик е възможно да видим повишение в стойността на индекса до образуваната низходяща тренд линия.

Коментари: 0