Пет идеи за есенни пътешествия

И какви забавления ще откриете на тези популярни места

Пет идеи за есенни пътешествия

Снимка: Pixabay

Краят на лятото не означава край на вашето забавление. Някои хора смятат, че най-добрият сезон за пътуване предстои.

Вижте 5 от най-добрите места, до които да отидете през есента на 2019 г. и какво да правите там, когато пристигнете на есенните си дестинации:

Мюнхен, Германия: Октоберфест


Доста копиран, но без конкуренция, оригиналният Мюнхенски Октоберфест ще се проведе от 21 септември до 6 октомври 2019 г. и ще посрещне милиони фенове на бирата от цял свят.

Това е най-големият фолклорен фестивал в света - можете да го разберете по всички туристи, които обличат традиционни местни костюми, а фантастичната атмосфера ги да консумират милиони литри бира и тонове гевреци и вурстове.

Организаторите на фестивала казват, че е много по-добре да вземете обществен транспорт до мястото, отколкото да отидете с кола.

Москва, Русия: Да се насладите на есента


Никоя държава няма патент над пожълтелите листа на дърветата в ръждиво, алено и златисто през есента. Но помислете за пътуване до Москва, която предлага някои от най-красивите места, където да се насладите на цветна есен. Редица бивши царски имения са превърнати в големи обществени паркове.

Някога притежаван от Екатерина Велика, паркът Царицино (на снимката) има превъзходни цветове. Коломенское, имение от 390 хектара на брега на река Москва, е друго фотогенично място.

Индия: Фестивалът на светлината Дивали


Дивали е индуисткият фестивал на светлините. Това е най-големият и най-зрелищният фестивал в Индия, като милиони присъстват на фойерверките, молитвените и празнични събития.

За 2019 г. основното действие е предвидено за неделя, 27 октомври, макар че празненствата продължават няколко дни.

Във Варанаси невероятни фойерверки избухват над Ганг. В "розовия град" Джайпур в Раджастан, има осветени пазари, които да разглеждате до умора. В Гоа палят чучела на демона Наракасура, като се състезават, за да видят кой може да направи най-ужасяващото копие.

Кайманови острови: Фестивал на седмицата на пиратите

 

Музика на живо, улични танци, спортни събития, фойерверки - и най-доброто от всичко - пиратски нашествия! Какво да не му харесаш?

Красивите Кайманови острови, южно от Куба и западно от Ямайка, вероятно са най-известни като офшорно финансово убежище и славно място за гмуркане. Но тези три автономни британски острова придобиват специален колорит през ноември с пиратскя фестивал.

Мелбърн, Австралия: Конни надбягвания


Мелбърн е сред най-популярните дестинации на мнозина пътешественици, а културната и развлекателната му сцена е една от причините хората да обичат да пътуват до там.

Едно от най-големите събития в града се случва през пролетта им (и есента на Северното полукълбо). Това е Купата на Мелбърн, най-престижното конно състезание в Австралия. Провежда се първия вторник на ноември (през 2019 г. се пада на 5 ноември).

Но дори и да пропуснете същинското състезание, можете да се насладите на всички съпътстващи партита и забавления в дните около него.

Коментари: 0