Петима милионери под 25-годишна възраст

Техните истории са вдъхновяващи

Петима милионери под 25-годишна възраст

Да си милионер, преди да си навършил 25 години, едва ли е постижение, с което много хора могат да се похвалят. Вече целият свят знае името на Марк Зукърбърг, създателя на Фейсбук. Като него има много още млади предприемачи, които са на път да станат не по-мако известни и богати.

Американския тв канал CNBC представя петима от тях, които са под 30 годишна възраст (дори до 25 г.), създали са собствен успешен бизнес и са получили доверието на много инвеститори. Не е учудващо, че сферата, в която се развиват и петимата, е свързана с новите технологии и социалните мрежи. А един от тях вече е дори милиардер на 25 години.

Вижте тях и техните вдъхновяващи истории:

5. Феликс Арвид Улф Киелберг – 12 млн. долара


Шведът е на 25 г. (роден през октомври 1989 г.), създател на канала PewDiePie в „Ютюб“. Това е каналът с най-много последователи, почти 38 милиона души. Гледанията са над 9 милиарда. Младият швед говори за електронни игри. 

Състоянието му се оценява на 12 млн. долара, а само миналата година е спечелил 7,4 млн.

4. Брайън Уонг – 15 млн. долара


Сега е на 24 г. (роден през април 1991 г.), а през 2010 г. създава приложението Kiip – платформа за бонуси на клиентите на големи вериги като McDonalds и Skittles. Роденият във Ванкувър млдеж, син на емигранти от Хонконг, е познат и като най-младият предприемач, получил финансиране от фондове за венчър капитал.

3. Ник Д`Алоисио – 23 млн. долара


Той е популярен в технологичните среди, след като преди години, на 17-годишна възраст, продаде на Yahoo! разработеното от нетоприложение Summly за 30 млн. долара. Британецът сам се е учил да пише кодове, като дете вкъщи. Приложението му ползва лингвистични особености, за да помага в намирането на това, което търсим, в новините. Днес е на 19 (роден през ноември 1995 г.)

2. Палмър Лъки – над 500 млн. долара


22-годишният младеж (роден през септември 1992 г.) е натрупал това състояние от създадените от него очила за виртуална реалност Oculus Rift. Компанията му  Oculus VR беше купена от Фейсбук за 2,3 млрд. долара през 2014 г.

1. Еван Шпигел – 1,5 млрд. долара


Той е на 25 (роден през юни 1990 г.) и вече е милиардер. Съосновател е на компанията, създала приложението Snapchat за моментно споделяне на снимки, които след секунди се изтриват.Апликацията му днес има над 100 милиона дневни потребители. През 2013 г. той отказа предложение на Фейсбук да купи компанията му за 3 млрд. долара. Много хора биха го порицали за това. Но днес „Снапчат” е оценена на 19 млрд. долара, а самият Еван е най-младият милиардер в света. 
Коментари: 0