Петролът с ръст, стабилизиране при цените на суровините

Златото падна до 5- годишно дъно, среброто също със загуба

Петролът с ръст, стабилизиране при цените на суровините

·  Ръст за европейските индекси след коментари на представители от ЕЦБ
·  Златото падна до 5- годишно дъно, среброто също със загуба
·  Основните метали показват смесени резултати, суровият петрол затвори с леко повишение
·  Американските акции се търгуват в тесни граници

Валутен пазар

Поръчките на трайни стоки в САЩ отбелязват ръст от 3%, което е доста над предварителните прогнози. Очакванията на икономистите бяха за увеличение от 1.6%.

Личните разходи отбелязват покачване от 0.1%. Анализатори прогнозираха ръст от 0.3%.

Прогнозното потребителско доверие на Мичиганския университет отбелязва понижение до 91.3. Очакванията на икономистите бяха индикаторът да достигне 93.2.

Суровини

Златото падна до 5- годишно дъно след силните икономически данни от САЩ, които подхранват спекулациите, че Федералният резерв може да повиши лихвите преди края на годината.

Среброто спадна след като спекулантите намалиха позициите си по посока на тренда. Благородният метал се търгува на нива около 14.20 долара за тройунция.

Платината спря със спада. Металът отбеляза покачване от 0.09% като се търгува около 845 долара.

Базисните цени на металите бяха смесени. Алуминият и никелът отбелязаха повишение, докато цената на медта се понижи. Китайските производители на алуминий и никел предложиха на правителството да купи излишните запаси. Това са първите координирани усилия от 2009 година с цел подкрепа на цените.

Суровия петрол отбеляза лек ръст след като стана ясно, че американските петролни запаси отбелязват повишение от 1 млн. барела. Предварителните прогнози бяха за увеличение от 1.2 млн. барела.

Капиталови пазари

В Европа песимистичните коментари по отношение на инфлацията в еврозоната, които направи Виктор Констанцио, заместник председател в ЕЦБ, увеличиха очакванията, че централната банка ще предприеме действия на заседанието си през следващата седмица. В резултат европейските акции отбелязаха повишение. Отвъд океана търговията е слаба с оглед наближаващия Ден на благодарността. Ценните книжа на енергийните компании отбелязват спад след силното поскъпване, което направиха по-рано. 

Коментари: 0